Meksika'da depremde ölü sayısı 200'ü geçti

Meksika 32 yıl önce yaklaşık 10 bin kişinin hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde 7.1 büyüklüğünde yeni bir depremle sarsıldı. Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 200'ü geçti. Bazı kaynaklara göre ölü sayısı 250'ye ulaştı

Abone ol

Meksika'da meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı artıyor.

Başkent Mexico City’nin güneyinde büyük yıkıma yol açan depremde can kaybı sayısıda dair farklı bilgiler geliyor. Yerel kaynaklara göre ölü sayısı 200'ü geçti. Bazı haber ajansları ise ölü sayısının 250'yi bulduğunu duyurdu.

Başkentte 40'dan fazla bina depreme dayanamayarak çöktü. Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, ilkokul binasının enkazından 22 çocuk ve 2 yetişkinin cesedinin çıkarıldığını, 30 öğrenci ve 8 yetişkinin ise hâlâ kayıp olduğunu duyurdu.

Meksika İçişleri Bakanlığı da çöken binaların enkazında kalanları kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Mexico City’de acil durum ilan edilirken şiddetli deprem ülkedeki enerji hatlarına da zarar verdi. Yaklaşık 4 milyon kişi elektriksiz kaldı.

7.1 büyüklüğündeki deprem, Mexico City'de 19 Eylül 1985’te yaşanan ve yaklaşık 10 bin kişinin öldüğü büyüklüğündeki depremin yıldönümünde meydana geldi. Sarsıntının yaşandığı an, birçok kentte deprem tatbikatı yapılıyordu.

Meksika, depremlerin sık yaşandığı bir ülke. Ülke 2 hafta önce de 8,1 büyüklüğündeki depremle sarsılmış, yaklaşık 100 kişi hayatını kaybetmişti.

ulusal.com.tr

Barzani garanti istedi Dünya İngiltere ve Galler'de en popüler bebek ismi 'Muhammed' Dünya Pyongyang'tan Trump'a yanıt! "Düşman üslerini yok etmeye hazırız" Dünya Gana'da kabileler arası çatışma: 13 ölü Dünya