Tayyip Erdoğan: Maalesef geç anladık

.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Erdoğan, Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle Beştepe'de polisleri kabulünde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bugün 81 vilatimizin tamamında vatandaşlarımızın kamu düzenini korumak için gece gündüz görev yapan polisimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ülkesinin ve milletinin güvenliği için kendi canlarını ortaya koyan polislerimize şükran borcumuzu asla ödeyemeyiz. Herkesin polisi kendi vicdanıdır. Siyasette, ticarette, tüm alanlarda nasıl çürük elmalar olabiliyorsa elbette polisimiz içinde de yanlış insanlar olabiliyor. Haksız yere polislerimizi yıpratmaya kalkan herkes önce beni karşısında bulur. Dolayısıyla sizin meseleniz benim meselemdir, size yapılan saldırı bana yapılmış saldırıdır. Sizlerden görevlerinizi, arkanızda Cumhurbaşkanı, hükümetin olduğunu bilerek yapmasınız rica ediyorum.

"ÜLKEMİZİ UÇURUMUN EŞİĞİNE GETİRDİ"

Bu kesimler polisi sevmeye başlamışsa orada bir sıkıntı var demektir. Hemen müdahale edilmesi lazım. Polisimizin içine sızmak isteyen teşebbüsler var. Küçük çaplı da olsa yaşanıyor. Son sıkıntı öncekilerle mukayese edilemez. Devlet içindeki her kurum çok önemlidir. Emniyet ve adalet doğrudan insanların hayatına dokunan yönü ile farklı bir konuma sahiptir. Paralel Devlet Yapılanması adı verilen bir şer örgütü, emniyet ve adalet içindeki mensupları ile ülkemizi uçurumun eşiğine getirdi.

"BİZİM BAYRAĞIMIZ HİÇBİR BAYRAĞA BENZEMEZ"

Bu yapının millete yaptığı zulmü maalesef geç anladık. Bu yapı ile ilgili çok daha önceden koyduğumuz rezervleri 17-25 Aralık'ın ardından tam bir temizlemeye dönüştürdük. Ülkenin ve milletin emrinde olan, yerli ve milli yeni bir polis teşkilatı inşa ettik. Paralel Yapı'nın yol açtığı tahribat gerçekten çok ağır. Emniyet Teşkilatı'nı yeniden devletin ve milletin emrinde bir yapı haline getirme mücadelemizde sonuna kadar yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Biz sadece Allah'a kul oluruz, kula kul olmayız. Sakın kula kul olmayın.

Türkiye devletinin şefkati, merhameti başka hiçbir ülke ile karşılaştırılamaz. Bunun da bir sınırı vardır; tek devlet, tek bayrak, tek vatan, tek millet. 79 milyon tek milletiz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Türk milleti dediğimiz zaman bunun içinde Kürt, Abaza, Boşnak yoktur diyemeyiz. Yaradılan yaradandan ötürü severiz. Bizim bayrağımız hiçbir bayrağa benzemez.

"BATI TERÖRE MARUZ KALINCA..."

Ben elimde silahımla bombamla byük şehirlere saldığım canlı bombalarla her türlü eylem yapayım devlet bana ses çıkarmasın! Böyle bir anlayış dünyanın neresinde görülmüştür. Batı'da yaşayan insanlar teröre maruz kalınca her önlem mübah da neden bizde ölçüler değişiyor. Bu ülkede işkenceyi ortadan kaldıran bir siyasi olmama rağmen şahsıma demediklerini bırakmadılar. Karakollarımız korkulan ürkülen yerler olmaktan çıkıp bir şefkat kapısı haline geldi. Polislerimiz görevlerini en nazik şekilde yerine getirmelerine rağmen. Kimi zamen polislerimize küfrederken onlar sadece kalkanlarını tutarak sabrettiler. Onlar sabır abidesi oldu diğierleri ise küfür abidesi oldu.

Terör örgütünün güdümündeki partinin vekillerinin polislerimizi nasıl tahrik ettiklerini üzüntüyle izliyorum. Benim de içim içime sığmıyor ama sabretmeye devam edeceğiz ve arzuladığımız günleri de inşa edeceğiz. Siz devlerti temsil ediyorsunuz. Milletimizin sizden beklediği görevlerinizi yerine getirmeye devam edi. Tğrkiye bölgede yaşanan hadiseerin hiçb,irine sırtını dönme hakkına sahip değildir.

Suriye'de katliama uğrayan kardeşlerimize sahip çıktık. Uluslararası topalntılarla kiminle görüştüysek dedikleri sizin bu yaptığınızı dünyada hiçbir ülke yapamadı.

FETÖ/PDY soruşturmasında 8 tutuklama talebi Gündem Kılıçdaroğlu, AKP'yi yine kurtardı Gündem Kılıçdaroğlu, AKP'yi yine kurtardı Gündem MHP'de muhaliflerin açtığı dava yarın görülecek Gündem