Erdoğan'dan Astana ve Filistin açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika'nın, İsrail işgalini meşrulaştırma planı için "asla kabul edilemez" dedi. Afrika turu dönüşü uçakta konuşan Cumhurbaşkanı, İdlib konusunda önemli açıklamalar yaptı. Astana vurgusu dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, "Astana diye birşey kalmadı" dedi.

Abone ol

Amerika'nın ilan ettiği Filistin'i işgal planından, İdlib'teki son duruma... Cumhurbaşkanı Erdoğan Afrika dönüşü uçakta kritik açıklamalar yaptı.

Erdoğan, Beyaz Saray'dan ilan edilen sözde barış planına karşı çıktı. "Kabul edilemez" dedi.

Kudüs Müslümanların kutsalıdır. Kudüs’ün İsrail’e verilme planı asla kabul edilemez. Açıklanan plan, barışa ve çözüme hizmet etmeyecektir. Bu, Filistinlilerin haklarını yok sayma ve İsrail’in işgalini meşrulaştırma planıdır. Hangi girişim olursa olsun, bazı Arap ülkeleri sırtını dönse de, biz Filistin’in ve Kudüs-ü Şerif’in hukukunu korumak için uluslararası kurumları harekete geçirmeye ve dünyaya bu meseleyi anlatmaya devam edeceğiz.

Erdoğan'ın İdlib'teki gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalar ise dikkat çekti. Cumhurbaşkanı, "Astana kalmadı" dedi. Rusya'nın anlaşmaya uymadığını söyledi.

Şu an itibarıyla maalesef Rusya Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil. Şu anda Astana süreci diye bir şey de kalmadı. Astana süreci şu anda sessizlikte veya sessizliğe büründü. Astana’yı yeniden ayağa kaldırmak ve yeniden ayağa kalkışı ile birlikte Türkiye, Rusya, İran ne yapabilir, bakmak lazım.

Cumhurbaşkanı Rusya'nın Suriye ile ilişkilerine de değindi. "Arzumuz, Rusya'nın dost olarak gördüğü rejime gereken uyarıyı yapmasıdır" dedi.

Amerika ve Türkiye arasındaki S-400 krizi de soruldu Erdoğan'a. Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin savunma sanayiindeki atılımları ile yanıt verdi.

"Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Biz İHA’mızı da SİHA’mızı da yaptık. Maliyet itibarıyla bizim ciddi manada savrulmamızı engelledi. Her geçen gün ileriye gidiyoruz, gideceğiz. Hep söylüyorum: S-400 konusu bitmiş bir iş. Buradan geri adım atmak söz konusu değil.

Erdoğan F-35'ler konusunda ise kesin konuştu, "Ya bu işin parasını bize verecekler ya da uçağı verecekler" dedi.

ulusal.com.tr

Trump'ın 'Orta Doğu Barış Planı'na destekler ve tepkiler Gündem Bekçilere yeni yetkiler komisyondan geçti Gündem Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu Teklifi'nin ilk 9 maddesi kabul edildi Gündem Bomba yüklü motosiklet imha edildi Gündem