Hakkari'de terör saldırısı: Şehit sayısı 8'e yükseldi! İşte açıklamalar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada şehit sayısı 8'e yükselirken, 5 terörist de etkisiz hale getirildi. TSK'dan yapılan açıklamada, "02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör saldırısıyla ilgili konuştu. Soylu, "Üzüntümüz de kararlılığımıza mani değildir ve yaşadıklarımız kardeşliğimize, birbirimizle dayanışmamıza, birbirimize yaslanmamıza, birbirimizi sevmemize de mani değildir" dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi, 5 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bugünkü olay ilçenin Ortaklar bölgesinde sınırın sıfır noktasında terör örgütü mensuplarının saldırı girişimi esnasında meydana geldi.

Çıkan çatışmada şehit sayısı 8'e yükseldi, 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'nın çatışmaya dair açıklaması şu şekilde:

02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.

Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Soylu şunları söyledi:

Üzüntümüzü ve acımızı herhangi bir dilde ve herhangi bir ifadeyle anlatabilmemiz elbette mümkün değildir. Onlar sadece bir asker veya güvenlik korucusu değillerdi, aynı zamanda onlar birer evladımızdı. Ancak şunu ifade etmek isterim ki üzüntümüz de kararlılığımıza mani değildir ve yaşadıklarımız kardeşliğimize, birbirimizle dayanışmamıza, birbirimize yaslanmamıza, birbirimizi sevmemize de mani değildir. Bizi yalnızlaştırmak, birbirimize küstürmek istiyorlar. Bizimle kendilerinin değil, kardeşlerimizin çatışmasını istiyorlar. Biz buna asla müsade etmeyeceğiz.

BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

Bozdağ şunları belirtti:

1)Hakkari’de terör saldırısında şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet; yakınlarına/milletimize başsağlığı;yaralılara şifa diliyorum

2)Türkiye’nin terör,terör örgütleri,teröristler ve bunları kullanan güçlerle kararlı ve etkin mücadelesi,terör bitene kadar devam edecektir.

3)Terör saldırılarıyla Türkiye’nin Terörle mücadelesini zayıflatacağını düşünenler eninde sonunda hüsrana uğrayacaktır.

4)Terör,terör örgütleri,teröristler ve bunların arkasındaki güçler;asla kazanmayacak;eninde sonunda kaybedecektir;kazanan,Türkiye olacaktır.

ulusal.com.tr

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığına Alinur Aktaş seçildi Gündem Kızı FETÖ'den tutuklanan Kastamonu Tosya Belediye Başkan Yardımcısı Fazıl Ateş istifa etti Gündem Doğu Perinçek: Türkiye'nin gelecekte NATO'da yeri yok Gündem Eski Kaymakam Hüseyin Atilla'ya FETÖ'den gözaltı Gündem