Kırmızılı Kadın davası başlıyor

Haziran Direnişi ve orantısız polis şiddetiyle özdeşleşen Kırmızılı Kadın'ın yüzüne biber gazı sıkan polis Fatih Zengin'in yargılaması başladı. İlk duruşmada 2 yıla kadar hapisle yargılanan sanık polis Zengin rapor alırken Ceyda Sungur o anları anlattı.

Abone ol

Haziran Direnişi'nin sembollerinden Kırmızılı Kadın'a gaz sıkan polisin yargılaması başladı.

İstanbul 18'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada "Kırmızlı Kadın" olarak sembolleşen Ceyda Sungur ifade verdi. Sungur'un yüzüne yarım metre mesafeden biber gazı sıkan polis Fatih Zengin ise rapor alarak hakim karşısına çıkmadı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Sungur, yasal protesto hakkını kullandığını vurguladı. Sungur direnişe özdeşleşen bu görüntünün ortaya çıktığı anları bakın nasıl anlattı.

"Haziran Direnişi ve orantısız polis şiddetiyle özdeşleşen Kırmızılı Kadın'ın yüzüne biber gazı sıkan polis Fatih Zengin'in yargılaması başladı. İlk duruşmada 2 yıla kadar hapisle yargılanan sanık polis Zengin rapor alırken Ceyda Sungur o anları anlattı"

Sungur "sanık polis Fatih Zengin yarım metre mesafeden hiç bir uyarı yapmadan yüzüme biber gazı sıktı" dedi. Elindeki telsizle gaz kullanma talimatını veren polis müdüründen de şikayetçi olduğunu vurgulayan Sungur, amirin kimliğinin tespit edilmesini istedi.

Kırmızılı Kadın'ın yüzüne yarım metreden biber gazı sıkan sanık polis Fatih Zengin 'Görevi kötüye kullanma' suçundan iki yıla kadar hapisle yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli: Her önüne gelen siyasi terziliğe soyunamaz Gündem Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan çok önemli açıklama Gündem TUBiTAK'a şaşırtan atama! Gündem O Albay ses kaydında ne demişti? Gündem