İngiltere ekonomisinde rekor küçülme

İngiltere ekonomisi nisan ayında yüzde 20,4 küçülerek, en büyük aylık daralmayı yaşadı. Bu düşüş, daha önceki en sert düşüşten neredeyse 10 kat daha büyük…

Abone ol

Dev ekonomiler küçüldü, koronavirüs salgını krize neden oldu. Açıklanan veriler yaşanan kayıpları gözler önüne serdi.

Dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olan İngiltere ekonomisi tarihinin en kötü dönemini yaşıyor.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, ülke ekonomisinin nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 20,4 oranında küçüldüğünü duyurdu.

Küçülme, 2008-2009 ekonomik gerilemesinin tamamında görülen düşüşten üç kat daha fazla. Ve Kovid-19 öncesi en sert düşüşten neredeyse 10 kat daha büyük.

Nisan ayı, İngiltere'nin virüsün yayılmasını engellemek amacıyla 23 Mart'ta başlatılan karantinanın tam olarak uygulandığı ilk aydı. Ülke genelinde tüm sektörler durma noktasına geldi, dış ticarette de büyük kayıplar yaşandı.

Virüsün nispeten daha düşük etkisi olduğu ilk çeyrekte İngiltere yüzde 2'lik bir daralma yaşamıştı. Ancak mart ayında daralmanın şiddeti artmış ve yüzde 5,2'lik bir küçülme meydana gelmişti.

ulusal.com.tr

Kıdem tazminatı için iki formül gündemde Ekonomi KOBİ'ler ihracatı arttırdı Ekonomi Maden emekçileri hakları için yürüdü Ekonomi Afet zararına hasar tazminatı ödenecek Ekonomi