Sağlık Bakanı Koca koronavirüsle son durumu paylaştı: "Kanıksanacak bir tablo değil"

Türkiye’de Kovid-19 vaka sayısı binin üzerinde seyretmeye devam ediyor. 5 Temmuz'da 19 kişi daha salgında yaşamını yitirdi. Uyarılarını sık sık yineleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Tedbir varken bugün vefat eden sayısı kanıksanacak tablo değil" dedi.

Abone ol

Türkiye’de Kovid-19 salgını nedeniyle 19 kişi daha hayatını kaybetti, bin 148 yeni vaka tespit edildi. Yurt genelinde toplam vaka sayısı 205 bin 758’ye yükselirken, can kaybı 5 bin 225 oldu.

Sağlık Bakanlığı 5 Temmuz'a ilişkin salgın verilerini paylaştı. Buna göre, bin 188 kişinin daha iyileşmesiyle koronavirüs tedavisi tamamlananların sayısı 180 bin 680'e çıktı.

Vaka sayısı arttıkça, yoğun bakıma alınan hasta sayısında da artış yaşanıyor. Yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı bin 127’e çıktı. 392 hasta ise solunum cihazına bağlı tutuluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, verileri paylaştığı mesajında, artan vakaları takiben yoğun bakım hasta sayısının da arttığına dikkat çekti. Önlemlere uyulması yönündeki uyarılarını yineleyen Bakan Koca, Koca, “Tedbir varken bugün vefat eden sayısı kanıksanacak tablo değil" dedi. Fahrettin Koca, son 3 günde vaka sayılarının en çok arttığı illeri ise şöyle sıraladı; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Mardin, Konya, Bursa, Diyarbakır…

ulusal.com.tr

Temmuz ayı burs ve kredi ödemeleri başladı Sağlık Okullarda alınacak önlemler açıklandı Sağlık Havalimanlarına Kovid-19 laboratuvarı Sağlık Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel yerleştirme sonuçları açıklandı Sağlık