O isim haddini aştı! Türkiye için "Mahalle Kabadayısı" dedi

Yunanistan Türkiye’yi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’yı hedef aldı. Yunan Başbakanı, Türkiye için “Mahalle Kabadayısı” benzetmesi yaptı. NATO Genel Sekreteri ise Rusya’nın Doğu Akdeniz’deki varlığından endişe duyduklarını söyledi.

Abone ol

Türkiye ve Yunanistan arasındaki gergin durum devam ederken Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye aleyhinde konuştu.

Yunan Başbakan resmi ziyaret için İsrail’deydi. Gazetecilere demeç verdi. Türkiye’nin enerji projelerinden vazgeçmesini istedi, mahalle kabadayısı benzetmesi yaptı. “Arkadaş gibi hareket ederse hoş karşılarız" dedi.

İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında imzalanan enerji anlaşmasının kimseye karşı olmadığını savundu. Miçotakis, Türkiye'nin bölgede siyasi ve askeri kontrol uygulamaya çalıştığını söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in hedefinde ise Rusya vardı. Online basın toplantısı düzenledi. Libya konusunu ele aldı.

Libya Ordusu’nun başarılı operasyonlarını görmezden gelerek ülkede durumun kritik olduğunu iddia etti. Siyasi çözüm çağrısı yaptı. Konuyu Rusya’ya getirdi. Doğu Akdeniz, Suriye ve Libya’daki varlığı için “endişeliyiz” değerlendirmesinden bulundu.

Öte yandan NATO üyesi 30 ülkenin savunma bakanları da 17-18 Haziran'da sanal ortamda bir araya gelecek. Salgın, Rusya’nın faaliyetleri ve NATO’nun Afganistan ile Irak'taki görevleri ele alınacak.

ulusal.com.tr

Milli Savunma Bakanlığı'ndan mesaj: Tüm inleri başlarına yıkılacak Gündem Üretim ekonomisi için çağrı: Köye Dönüş Projesi'nde kriter kaldırılmalı Gündem 5 ilin emniyet müdürü değişti Gündem Sağlık Bakanı Koca duyurdu! 5 ilde daha maskesiz sokağa çıkılamayacak Gündem