Hürriyet gazetesine saldırı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları üzerine Hürriyet gazetesi "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca açıklaması: 400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı" şeklinde manşet etti. Haberin ardından 200 kişilik bir grup Hürriyet'in binasına saldırdı. Erdoğan habere manipülasyon dedi, gazetenin genel yayın yönetmeni de "hatamız varsa kabul ederiz" açıklaması yaptı. Sonra da gazete hem başlığı değiştirdi hem de atılan tweeti sildi.

Abone ol

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan'ın bu ifadelerinin Hürriyet Gazetesi’nin internet sitesinde veriliş şekline tepki gösteren 200 kişilik bir grup gazetenin Bağcılar’daki merkezine saldırdı.

Gazete, Erdoğan'ın açıklamalarıyla ilgili habere "Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dağlıca açıklaması: 400 milletvekili alınsaydı bunlar olmazdı" şeklinde başlık attı.

Haberin ardından saat 23.15’te 200 kişilik bir grup gazetenin Bağcılar'daki merkez binası önüne gitti. Grup bahçe girişindeki bariyeri kırıp güvenliği aşarak binaya girmeye çalıştılar.

Bina girişindeki camlar ve döner kapı taş ve soplarla kırıldı. Grubun binaya girişine güvenlik engel oldu.

Olay yerine giden polis ekipleri grubu bahçe dışına çıkardı.

Gazetenin haberiyle ilgili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ATV yayınında açıklama yaptı. Erdoğan haberle ilgili "manipülasyon" ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin de yaptığı açıklamada, "Hatamız varsa kabul ederiz, yüzleşiriz. Velev ki hata var. Hiçbir hata taşlı sopalı saldırıyı meşru göstermez. Diyelim ki; hurriyet.com.tr'deki editör arkadaşımız hata yaptı. Bunun cezası kalkıp taş ve sopalarla cam çerçeve kırmak mıdır?" dedi.

Olayların ardından Hürriyet söz konusu haberin önce başlığını değiştirdi ardından sosyal medya hesabından atılan Tweet'ini sildi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan Dağlıca açıklaması Gündem Ankara'daki acil zirve toplantısı başladı Gündem Dağlıca'da hava operasyonu başladı! Hedefler bir bir vuruluyor Gündem Hain saldırı sonrası Tayyip Erdoğan'dan ilk açıklama Gündem