Trump, Erdoğan ve Irak hakkında konuştu: "Orta Doğu'da olmamalıydık"

ABD Başkanı Donald Trump'tan Irak ve Türkiye ile ilgili açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu belirten Trump, "Irak'a hiç gitmemeliydik oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, hatta Orta Doğu'da olmamalıydık" dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, Irak'la ilgili konuştu. Tarihi bir hata yaptıklarını söyledi.

Trump "Irak'tan büyük oranda askerimizi çektik. Bu saçma, sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Aslında ta en başında oraya hiç gitmemeliydik. Bence oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, ülkemiz Orta Doğu'da hiç olmamalıydı." yorumunda bulundu.

ABD'nin Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden de askerlerini çektiğini vurgulayan Trump, "Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes 'bu korkunç' dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var." dedi.

Trump, herkesin Suriye'den çıkarlarsa "felaket" olacağını söylediğinin ancak ortada bir felaket olmadığının altını çizdi.

ulusal.com.tr

Yunanistan'da Oruç Reis istifası Dünya Miçotakis'in Ulusal Güvenlik Danışmanı istifa etti Dünya Mısır'dan Doğu Akdeniz'de gerginliği arttıran hamle Dünya Dışişleri Bakanlığı'ndan Mali açıklaması Dünya