Doğu Perinçek: Meclise teröristi almak Mehmetçiği sırtından vurmaktır #HDPKapatılsın

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında soruları yanıtladı.

Abone ol

HDP’nin İyi Parti ile ilgili açıklamasını değerlendiren Doğu Perinçek, “Siyasette bu tür şantaj ve tehditler siyaset ahlakına yakışmıyor. Dürüst siyaset nedir, şu isim geldi şurada görüştük, bizden şunu istedi diye açıklama yapması gerekir. Bu şekilde açıklamalar tehdit ve şantaja giriyor yani bak ben açıklarım gibi. Kamuoyunun bunlarla meşgul olmaması gerekiyor. Eğer kamuoyunda yaratmak istediğimiz mesele HDP’ye karşı duruşumuzu ve kararlılığımızı kanıtlmaksa bunun bir tane ölçütü vardır, o da HDP’nin kapatılmasıdır. Hiçbir parti HDP Kapatılsın demiyor. Madem 90 milyon TL yardım yapılmasını istemiyoruz, madem ki HDP’li belediyelerin Mehmetçiği arkadan vurmasına, haraç ve terörist toplamasına razı değiliz o zaman bunun bir tek yolu var. O da HDP’nin Kapatılması için Yargıtay Başsavcılığına başvurmak. Vatan Partisi bunu 4 kez yaptı. Yargıtay Başsavcılığının da burada sorumluluğu var. HDP’nin terör örgütü ile bağı çok açık, bölücü faaliyetin odağı haline gelmiştir. Gecikmesi bir görev ihmalidir ve sorumlu olunması gerekiyor. HDP halk üzerinde PKK’nın otoritesini kurmaya çalışıyor.

İyi Parti’nin kurulması ile MHP’den koparılan bir parça ile CHP üzerinden HDP ile ittifak haline getirildi. Normalde hiçbir ülkücüye bunu yaptıramazsınız. CHP’nin merkezinde olduğu HDP, Saadet Partisi, İyi Parti, Babacan, Davutoğlu bir cephe oluşturdu. Ama ne oldu? İyi Parti taban isyan etti. Balıkesir milletvekili İsmail Ok’un açıklaması buna örnek.” diye konuştu.

Güneydoğu’da HDP’den kopuş olduğunu dile getiren Perinçek, “Amerika ne zaman HDP kapatılacak olsa engel olmaya çalışıyor. Demokrasi tanımını HDP üzerinden yapıyor. HDP ile yanyanaysan demokratsın diyor. Abdullah Gül’ün 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmanın içeriğinde hep bunlar var. Nerede bu anlaşma, üzerine gidilmeli ve bu yargı konusu olmalı.”dedi.

Aydınlıkçıların FETÖ ile mücadelesi anlatan Perinçek, “Abdullah Gül, Davutoğlu, Babacan 15 Temmuz başarılı olsa hükümet makamlarında oalcaklardı. Darbe başarılı olmayınca Ak Parti’den ayrıldılar. CHP de bugün FETÖ ile ittifak halinde. Vatan Partisi 50 yıldır FETÖ’ye karşı mücadele eden tek partidir. “ifadelerini kullandı.

Akşener’in masa kurulma çağrısını değerlendiren Perinçek, “Masa ne için kuruluyor. Kumar masası mı, bilardo maasası mı ? Bir amaç ortaya koymuyor. Ali Babacan ve Davutoğlu’nun isimlerini sayıyor. Bu Amerikan masası. Türkiye’nin önünde zorluklar var bu zorlukları aşmaya yönelik bir çağrıya benzemiyor bu. Masa bu zorlukları aşmaya, üreticilerin milli hükümeti kurmaya yönelik olursa o zaman anlamlı. Burada tabi esas sorumluluk Sayın Cumhurbaşkanında. Zaten açıklamasında bu zorluklara karşı cumhur ittifakının tabanını güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu isimler zaten Ak Parti’den Amerikanın hesabına orada mücadele ettikleri için ayrıldılar. Şimdi sayın Akşener tutup bunları tekrar getirmeye çalışıyor. Masaya çağırılan kişilerin kimlikleri ve siyasi eğilimleri o masanın kumar masası olduğunu gösteriyor. O masada da kaybedecekleri kesin.” diye konuştu.

Dolar saltanatının yıkıldığına dikkat çeken Perinçek, “ Amerikanın hem silahlı hem de ekonomik gücü baş aşağı gidiyor. Bu gerçeğe dayanan bir tespittir. Doların haraç toplama yeteneğinin hızla sınırlandırıldığı bir düzene gidiyoruz.” dedi.

Seyircinin, “Ak Parti ile ittifak yapar mısınız” sorusuna cevap veren Perinçek, “ Ak Parti ile vatan ve üretim temelinde ittifak yaparız. Yalnız AK parti ile değil. Vatan ve üretim programında kim varsa onunla yaparız. Biz bir programı sunuyoruz ve o programın iktidarı için mücadele ediyoruz.” cevabını verdi.

ulusal.com.tr

Gürbülak failleri etkisiz hale getirildi Gündem Sağlık Bakanı Koca'dan çağrı: Uzak duralım Gündem Amiral Cem Gürdeniz, Doğu Akdeniz'deki sıcak gelişmeleri Ulusal Kanal'a değerlendirdi Gündem Ulusal Kanal Kovid-19 ile mücadelede ön cephe olan hastaneyi ziyaret etti Gündem