Özbey: Bu düzenleme Anayasa’ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykır

AKP'nin gönüllü arabuluculuk sistemini zorunlu hale getirmek istemesi tepkilere neden oldu. Avukat Hasan Basri Özbey düzenlemenin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğunu söyledi. Özbey önemli bir uyarı da yaptı, “Düzenleme tarikatları ve cemaatleri yargının içine sokabilir” dedi.

Abone ol

Gönüllü arabuluculuk düzenlemesi yerine zorunlu arabuluculuk sistemi mi gelecek?

Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan arabuluculuk müessesinin yaygınlaştırılması için yoğun bir çabaya girişildi. Yasada arabuluculuğun da zorunlu hale getirileceği öğrenildi, Hukukçular ise tepkili.

Avukat Hasan Basri Özbey, tek hukukluluk temelinin bozulmak istendiğini belirtti.

Düzenleme içeriğinin gizlendiğine dikkat çeken Özbey, getirilmesi planlanan sistemin Anayasaya aykırı olduğunu vurguladı.

Avukat Özbey, avukatların da iş paylarının azalacağına ve ekonomik sıkıntılarla yüz yüze geleceğini belirtti.

Dünyada ise İtalya dışında hiçbir ülkede zorunlu arabuluculuk sistemi yok. İtalya’da büyük tepkilerle karşılanan düzenleme 4 yılla sınırlandı ve iş hukukuna ilişkin davalar da zorunlu arabuluculuğun dışında tutuldu.

Haber: Çağla Atlı Akkuş

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

İkinci kez toplanan Uzlaşma Komisyonu kararların "oy birliği" ile alınmasına karar verdi Gündem Meclis organ nakli bekleyenlerin çağrısı ile yankılandı Gündem "Kadına yönelik şiddete karşı ritim ve dans" Gündem Prof. Dr. Sencer İmer, PYD krizini Ulusal Kanal’a değerlendirdi Gündem