Okullar açıldı ancak eğitimde birçok sorun devam ediyor

İlk ders zili çaldı, okula yeni başlayan bazı öğrenciler gülüp eğlendi, bazıları anne ve babasından ayrıldığı için ağladı. Uzmanlar, özellikle anaokuluna ve ilkokula yeni başlayan çocuklarda görülen okula uyum sorununun nasıl aşılacağı konusunda önerilerde bulundu.

Abone ol

Okullar açıldı, sınıflar ilk defa okulla tanışacak küçük öğrencilerle de doldu.

Kimi neşe içinde, yeni arkadaşlarıyla tanışarak günü geçirdi, kimi de anne ve babasından ayrıldığı için üzgün; okula gidip sınıfa girmek istemedi.

Anne ve babaları da ayrılmak istemeyen öğrencileri öğretmenleri teselli etti. Veliler de ağlayan çocuklarını yalnız bırakmadı.

Peki, ilk kez okulla tanışan, ailelerinden ayrı kalan çocuklar okula nasıl uyum sağlayacak? Bu soruya Uzman Psikolog Emrah Polat yanıt verdi.

Özelikle okulun ilk iki haftasında öğrencilede görülen "Okul fobisi" belirtilerini de anlatan Polat, velileri ilk iki hafta dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Eğitim-İş Ankara 1. Nolu Şube Basın Yayın Sekreteri Hızır İnan ise öğretmenlerin yaşayacağı sıkıntıları değerlendirdi.

Derslik yetersizliği sorununa bir de öğretmen açığı eklenince sorun daha da büyüyor. İnan’a göre, son yapılan öğretmen alımları da yeterli değil.

Haber: Gökhan ÇELİK

Kamera: Şengül DERİN

ulusalkanal.com.tr

Okul yönetmeliği değişti! Sağlık Milli Eğitim Bakanı Avcı uyardı: Çekmeyin, paylaşmayın, çektirmeyin Sağlık İstanbul'da 14.00'e kadar ulaşım ücretsiz! Sağlık Sigaraya zam geliyor Sağlık