Sağlık çalışanları canlarını korumak için barikat kurdu

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet görüntüleri büyük tepki topladı. Vefat eden bir hastanın yakınlarının zorla ameliyathaneye girme çabasına karşı sağlık çalışanlarının direndiği görüntüler bir anda gündem oldu. Olayın duyulmasının ardından şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına saygı duyulmasını istedi.

Abone ol

Görüntüler Ankara'daki Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kayıt altına alındı. Ellerinde sedye tutan sağlık çalışanları magandalara karşı böyle direndi.

Hastanenin acil servisinde çekilen görüntüler sağlıkta şiddeti bir kez daha gözler önüne serdi. Ateşli silah yaralanmasıyla hastaneye kaldırılan ağır yaralı A.Ö., tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Vefat haberinin aileye verilmesinin ardından hasta yakınları zorla ameliyathaneye girmeye çalıştı. Kalabalık grubun bu girişiminin ardından sağlık çalışanları endişelenerek kapının açılmasını ellerindeki sedyelerle engelledi.

Emniyet güçlerinin ve güvenlik görevlilerinin müdahalesinin ardından hasta yakınları dağıtıldı. Ancak sağlıkçıların kendilerini korumaya çalıştığı görüntüler bir anda gündem oldu.

Salgınla mücadelenin ön cephesinde savaşan sağlık personellerine saldırı girişimine tepkiler de gecikmedi. Adli soruşturmanın başladığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Sağlık çalışanına yönelik şiddet insana saygı ilkesine aykırıdır” dedi.

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş da şiddet eğiliminde olan hasta yakınlarına tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Sağlık çalışanlarımızın yükünü azaltmalıyız Sağlık Mücadeleyi güçlendirecek 7 adım Sağlık Koca'dan 'İspanyol Gribi' örneğiyle tedbir çağrısı Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Ağır hasta sayımız 1432'ye ulaştı Sağlık