''Türkiye gençler için hapishane mi?'' sorusu Almanya tarafından yalanlandı

Muhalefetin "yurt dışına beyin göçü oluyor" tezi Almanya tarafından yalanlandı. Yayımlanan bir raporda eğitilen Türklerin yüzde 86'sının Türkiye'ye dönmek istediği vurgulandı. Konu, Şule Perinçek'in sunduğu Yeni Ufuklar programında da konuşuldu.

Abone ol

Türkiye gençler için hapishane mi? Yurtdışına çıkan gençler geri dönmek istiyor mu? Avrupa'daki Türkler ülkelerine nasıl bakıyor?

Muhalefet ve bazı anketler böyle diyor ancak Almanya'da hazırlanan raporlar tam tersini söylüyor. Ulusal Kanal'da yayınlanan Yeni Ufuklar programının yapımcısı ve sunucusu Şule Perinçek'in konukları gençlerdi.

Programa Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Yıldırım Gençer, Öncü Gençlik Almanya Başkanı Kaan Karagöz ve Bielefeld Tarih Öğrencisi Can Çakır katıldı.

Almanya’daki Türkler için Türkiye’nin önemi son birkaç yıldır artıyor. Almanya’nın Essen kentindeki Türk Çalışmaları ve Entegrasyon Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan bir araştırma da bunu kanıtlar nitelikte.

Araştırmanın sonuçlarına göre; Türkler’in yarısından fazlası sadece Türkiye’yi vatanları olarak görürken, sadece yüzde 17’si Almanya’yı vatan olarak görmekte. Yaklaşık yüzde 30 ise iki ülkeyi de vatan olarak kabul ediyor.

Konuyla ilgili Türkiye'de de araştırmalar var. Çalışmalarını yurt dışında sürdüren bilim insanlarının Türkiye’ye dönmelerini teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na yapılan başvuruların detayları dikkat çekiyor. En çok başvuru ABD, İngiltere ve Almanya’dan geliyor.

ulusal.com.tr

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: Kırmızı listedeki terörist Vahiyettin Karay etkisiz hale getirildi Gündem Rusya'dan Türkiye ve Dağlık Karabağ açıklaması Gündem İsim isim açıklıyoruz! işte Ermenistan'ın Soros kadrosu Gündem TBMM Ermenistan'ı kınadı! HDP imza atmadı Gündem