Otomobil sektöründe hareketlilik devam ediyor

3 devlet bankası otomobil satışlarında fiyat arttırdığı gerekçesiyle 6 firmayı kredi kapsamından çıkardığını duyurdu. Gözler ikinci el otomobil piyasasına döndü. Galeri sahipleri yaşanan son gelişmeyle ikinci el otomobil piyasasının daha da hareketleneceğini belirtiyor.

Abone ol

Otomobil sektöründe hareketlilik devam ediyor. Tabi bu hareketlilik fiyatlara da yansıyor. 3 Devlet Bankası 6 otomobil firmasını kredi kapsamından çıkardığını duyurdu.

İzmir Otokent de galeri sahibi Mehmet Ali Fides yaşanan gelişmenin ardından ikinci el piyasasında hareketliliğin daha da artacağını belirtti.

Otokent Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Kuşdemir piyasada sıfır araç kıtlığı nedeniyle ikinci el araç fiyatlarının birinci el fiyatlarını geçtiğini belirtiyor.

İkinci el araç satıcıları, kredi ile araç sahibi olamayan vatandaşların kilometresi az 2019 - 2020 model araçlara yöneleceğini düşünüyor.

İkinci el piyasasının önemli sorunlarından biri de ani fiyat artışları. Otokent Yönetim Kurulu Başkanı Feyzi Demir artışa sebebin internet satışlarının neden olduğu kanısında.

Sektör uzmanları internet satışlarına da düzenleme getirilmesini istiyor.

HABER: ÖZGÜR DOĞU SAYMAZ

KAMERA SAMET CAN KOCAGÜR

ulusal.com.tr

Açıklanan fındık fiyatı yeterli mi? Ekonomi Kuşadası Limanı'nda esnaf zor durumda Ekonomi İşçilerden habersiz sözleşme imzalandı Ekonomi Altın haftaya rekorla başladı Ekonomi