İzmir askeri casusluk davasının iddianamesini hazırlayan savcı ve hakime yurt dışına çıkış yasağı

İzmir'de görülen Askeri Casusluk davasında savunmalar tamamlandı, son sözleri alan mahkeme kararın açıklanması için duruşmayı 26 Şubat'a erteledi. Cumhuriyet savcısı 310'u muvazzaf subay, 357 kişinin yargılandığı davada herkesin beraatini talep etmişti

Abone ol

Balyoz, Poyrazköy ve İstanbul Askeri Casusluk davalarının ardından İzmir'de görülen kumpas davası sona eriyor. Savcının beraat dosya kararın açıklanması için 26 Şubat'a ertelendi.

310'u muvazzaf subay 357 kişinin yargılandığı İzmir Askeri Casusluk davasında savunmalar tamamlandı. Son sözlerin de alınmasının ardından mahkeme kararını açıklayacağı günü açıkadı. Karar 26 Şubat'a verilecek.

İzmir Askeri Casusluk davası ile ilgili önemli bir karar da Karşıyaka 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden geldi. Davanın iddianamelerini yazan savcı Zafer Kılınç ve komutanların tutukluluk kararlarına imza atan özel görevli hakim Serdal Ergül hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Ergül ve Kılınç Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından açığa alınmıştı.

Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında mahkemeden beraat kararı talep ettiği dava 10 gün sonra sonuçlanacak. Dava 2010 yılında emniyete geldiği öne sürülen isimsiz bir ihbar mektubu ile başlamıştı. Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından alınan 2 bilirkişi raporunda davaya dayanak oluşturan dijital verilerin sahte olduğu tespit edilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Rüzgar Çetin'in 22,5 yıla kadar hapsi istendi Gündem Henri Barkey, ABD'nin "kara gücüm" dediği PYD'nin vurulması ile ilgili konuştu Gündem Öldürülen PYD'li terörist sayısı açıklandı! Gündem Vatan Partisi: Bölücü anayasaya hayır Gündem