HSYK O talebi reddetti

Balyoz davasına bakan hakimler hakkında HSYK'ya yapılan şikayet bir kez daha reddedildi. Beş HSYK üyesinin blok halinde ret oyu kullandığı şikayette, Yargıtay ve Danıştay kontenjanından giren yüksek yargıçlar inceleme başlatılmasını istedi. Muhalefet şerhinde, Balyoz hakimlerinin şikayetleri reddederken hiçbir yasal dayanakla açıklama yapılmadığı belirtildi.

Abone ol

HSYK, Balyoz davasına bakan hakimler hakkındaki şikayetleri bir kez daha reddetti.

Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri'nin de aralarında olduğu 9 komutan, 26 Nisan 2013'te HSYK'ya şikayette bulundu. Komutanların şikayeti reddedildi. Bunun üzerine yapılan itiraz bir kez daha Kurul'dan döndü.

HSYK 3'üncü Dairesi'nin 5 üyesi blok halinde ret oyu kullandı. Ancak Yargıtay ve Danıştay kontenjanından gelen üyeler Balyoz hakimlerinin incelenmesini istedi. Muhalefet şerhinde, Balyoz hakimlerin hukuksuz uygulamaları sıralandı. İki Yüksek yargıç Balyoz hakimleri hakkında inceleme başlatılması gerktiği yönünde görüş belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Dinleme kayıtlarının silindiği ortaya çıktı! Gündem 'Başbakan kendini güvende hissetmiyor' Gündem CHP AYM'ye gidiyor Gündem BTK'da gündem Twitter Gündem