Hükümetten kıdem tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı fonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren kıdem tazminatı fonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Canikli şunları söyledi:

Bu güne kadar hayata geçirmekte zorlandığımız tüm reform paketlerini hayata geçiriyoruz çok hızlı bir şekilde. Buna en çetrefilli konular dahil. Mesela kıdem tazminatı fonuyla ilgili çalışmalarımız sona geldi. Çalışanların müktesep haklarının elbette korunması önceliğimizdir, bundan bir taviz vermeden bu meseleyi inşallah çözeceğiz. Çünkü burada reel sektör üzerinde, firmalar üzerinde çok ciddi yük var, bir prangadır adeta.

ULUSLARARASI GAYRİMENKUL BORSASI KURULACAK

Canikli, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bir talimatla, ki geç kalındı ama teknik bütün çalışmaları tamamladık, uluslararası gayrimenkul borsası oluşturacağız. İSEDAK (İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomi ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) bünyesinde, İSEDAK ülkelerinin katılımıyla uluslararası bir gayrimenkul borsası. Menkul kıymetler borsası gibi. Burada kağıtlar el değiştiriyor, hissedar el değiştiriyor, diğer tarafta gayrimenkuller el değiştirecek. Bütün dinamik mekanizmaları sistemde var. Bir gayrimenkul satıcısı konut, arazi, proje ya da bir alışveriş merkezi borsaya aracı kurumla, fiyatıyla beraber giriyor. Aracı kurumlar olmazsa sistemin güvenlik mekanizması devreye girmez. İSEDAK ülkelerinin hepsine açık olacak şekilde bunu satabiliyor. Hiçbir risk içermiyor çünkü hem alıcı, hem de satıcı kurumlar açısından aracı kurumlar güvenliği garanti ediyor. Takas Bank yine devrede ya da benzer bir kuruluş devrede. Paranın tahsil edildiği garanti edilmeden gayrimenkulün tapusu verilmiyor aynı anda gerçekleşiyor. Tapu da dijital ortamda el değiştirebilir hale geliyor. Yani tapu işlemini tapuya gitmeden sonuçlandırabilir mekanizmayı kuruyoruz, yasal çalışmayı önümüzdeki günlerde Meclise sevk edeceğiz ve gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Alacaklar yeniden yapılandırılıyor Ekonomi Türk Büro-Sen Genel Başkanı Yokuş: Ekonomi Mersin'de domates üreticide 80 kuruşa düştü Ekonomi Merkez Bankası rezervleri Ekonomi