Kadıköy sahiline cami yapılacak

İstanbul Kadıköy’ün kalbi rıhtıma yapılması planlanan dev cami için imar planları askıya çıkarıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylülerin öyle bir talebi olmadığını, projenin siyasi olduğunu söyledi.

Abone ol

Kadıköy, 3 yıl sonra bir kez daha cami projesi ile gündemde.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadıköy rıhtımına cami projesi hazırlayarak imar planlarını askıya çıkardı. Planlarda şu an otopark olarak kullanılan 34 bin metrekarelik alan ibadet alanı olarak düzenlendi.

Bakanlığın imar planı raporlarında oldukça dikkat çeken ifadeler yer aldı. Rapora göre, planlama alanı aynı zamanda ‘Karmaşık Problemlerin Görüldüğü Alanlar’ kategorisinde. Yani, proje alanındaki bazı bölgeler, sıvılaşma, kütle hareketleri, su baskını ve çeşitli mühendislik problemleri içeriyor.

Projeyi Ulusal Kanal'a değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköylülerden böyle bir talep gelmediğine dikkat çekti.

Dinin siyaset malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğini belirten Nuhoğlu, cami planının da siyasi temelli bir proje olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Hüseyin Sağ da dolgu alana yapılacak projenin riskli olduğunu belirtti.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

İstanbul'un kalbinde 1 yıl sürecek çalışma Yurt İçişleri Bakanlığı Silvan'daki yazılarla ilgili harekete geçti Yurt Genelkurmay, Barış Kartalı'nın görüntülerini yayınladı Yurt AF Örgütü'nden AB'ye tepki Yurt