Sakarya'daki havai fişek faciası

Sakarya'da 7 kişinin hayatını kaybettiği ve 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlama olayına ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi. Aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 7 şüpheli hakkında 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

Abone ol

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek faciasında 5'i tutuklu 7 şüpheli hakkında istenen cezalar belli oldu.

7 kişinin hayatını kaybettiği ve 127 kişinin yaralandığı havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin hazırlanan iddianame kabul edildi.

Aralarında fabrika sahiplerinin de bulunduğu 5'i tutuklu 7 şüpheli hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 2 yıl 8'er aydan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi.

İddianamede,"Şüphelilerin söz konusu fabrikada barut üretim izin ve yetkisi olmamasına rağmen kaçak olarak barut ürettikleri anlaşılmıştır." ifadesine yer verildi.

Fabrika içerisinde bulunan yapıların mevzuata aykırı ruhsatsız olarak inşa edildiğinin belirtildiği iddianamede, bu kadar tehlikeli bir faaliyetin yürütüldüğü fabrikada mevzuat hükümlerine uygun bir toplanma alanının ve sığınağın bulunmadığı aktarıldı. Bunun ölü ve yaralı sayısını artırıcı bir etki yarattığı vurgulandı.

Sosyal medyaya son 1 hafta Gündem MSB'den bilgilendirme toplantısı: "Ermenistan terörist ve paralı askerleri geri göndermeli" Gündem Diyarbakır'da narko terör operasyonu Gündem Azerbaycan Vatan Savunması sürüyor Gündem