Dondurucu soğukta hayvanlarla birlikte kaplıca keyfi

Eksi 30 dereceyi bulan buz gibi havada, sıcacık kaplıca gölüne girerek eğleniyorlar. Bitlis'te bulunan Budaklı kaplıcaları yazın turistlerin şifa merkezi olurken kışın gençlerin ve hayvanlarını yıkadığı bir yer haline geliyor.

Abone ol

Yazın yerli ve yabancı turistlerin şifa aradığı kaplıca, kışın da köy gençlerinin at ve mandalarını yıkadığı bir mekan...

Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyü gençleri eksi 30 derecede hayvanlarıyla birlikte kaplıcanın keyfini çıkarıyorlar.

Yazın turistlerin uğrak yeri olan kaplıcalar, kışın köyün gençlerinin hayvanlarını yıkadığı bir yer haline geliyor.

Nemrut’un eteklerinde etrafı düz arazilerle çevirili olan kaplıca, her mevsim farklı güzellikleriyle insanları hayran bırakıyor.

Sabahın erken saatlerinde kalkan köy gençleri, hayvanlarının yemini verdikten sonra mandalarını ve atlarını alarak kaplıcanın yolunu tutuyorlar.

Eksi 30 derecedeki soğuk havaya aldırış etmeden, sıcaklığı 40-50 dereceye varan kaplıcada yüzerek eğleniyorlar.

Bir yanda kaplıcaya soktukları hayvanlarını yıkarken, bir yandan da atların sırtına çıkarak yaptıkları bir birinden güzel taklalarla eğleniyorlar.

ulusalkanal.com.tr

Muğla'da deprem Yurt İstanbul'da trafik çok yoğun Yurt Marketten sigara ve para çalan hırsızlar yakalandı Yurt Karbonmonoksit gazından zehirlenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı Yurt