Her Yer Çiçek, Her Yer Rengarenk

Abone ol

Antalya sokakları çiçeklerle doldu, taştı. Her yer rengarenk çiçek oldu. Antalya'nın hem kültürel, hem de ekonomik anlamda ön plana çıkmasına katkı sağlayan ve bu yıl 11'incisi düzenlenen Çiçek Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antalya Çiçek Festivali bu yıl 11. kez yapıldı. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, EXPO 2016 Antalya Ajansı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, Süs Bitkileri Tanıtım Grubu, Akdeniz Üniversitesi, Interflora Çiçekçileri Derneği, Süs Bitkileri İhracatçıları Derneği, Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği, Peyzaj Mimarları Odası, Antalya Çiçekçiler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği festivalde 2 milyon dalın üzerinde çiçek kullanıldı. Cumhuriyet Meydanı'na çiçek stantları kuruldu, Antalyalı minikler içinde sahne hazırlandı. Minikler çiçekler eşliğinde dans gösterileri yaptı. Meydan'daki çiçek dağıtım sırasında izdiham yaşandı.

Geleneksel Çiçek Festivali Korteji Göz Kamaştırdı

Işıkların sonundan Cumhuriyet Meydanı'na nostalji tramvayı yolu kullanılarak uzanan kortejde kurum temsilcileri, belediye bandosu, dansçılar, akrobatlar ve rengarenk çiçeklerden yapılmış arabalar yer aldı. En önde EXPO 2016'nın maskotları Ece ve Efe'nin yer aldığı kortej boyunca kurum başkanları yerli, yabancı turistlere ve Antalyalılara bol bol çiçek dağıttı. Çiçeklerle bezenmiş minikler, çiçeklerden yapılan nesneler, çiçek arabalar festivalin en renkli görüntülerini oluştururken, çiçeklerin kokusu kentin sokaklarını aştı. Festivalde kırmızı beyaz çiçeklerle Çanakkale'nin 100. yılı anısına yapılmış anıt yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılandı ve yurttaşlardan tam not aldı.

Kurum Temsilcilerinin Talebi Net, Festival Uluslararası Karnavala Dönüşmeli

Müzikler ve renkli görüntüler eşliğinde kortej Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Dans gösterilerinin ardından katılımcılara plaket verildi. Kurum başkanlarının söz aldığı festivalde, başkanların ortak vurgusu festivalin uluslararası boyut kazanarak karnavala dönüşmesi oldu.

Antalya Kesme Çiçek İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu konuşmasında, çiçeğin yaşamdaki önemine vurgu yaptı. Her türlü zor şartlara rağmen üretmekten vazgeçmeyen çiçek emekçilerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Antalya Ticaret Borsası(ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya denilince akla tarım ve turizmin geldiğine dikkat çekerek, festivalin tarımı ve turizmi birleştirmesi açısından önemine vurgu yaptı. Çandır, çiçeğin yaşamda doğumdan ölüme kadar önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Çandır şöyle konuştu; "Çiçek hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Doğumdan ölüme kadar hatta iyi dostlar bırakırsak, öldükten sonra da çiçekle ilişkimiz devam ediyor. Çiçek genellikle bizim acılarımızı, hüzünlerimizi hafifleten dostumuz, mutluluğumuzu coşturan yoldaşımız. Ve kentleşmenin, betonlaşmanın getirdiği streste bizler için doğaya açılan bir pencere. Her şeyden önce hayatımızda ki önemli bir renk ve barışın simgesi. Balkonunuzdan, bahçenizden, çevrenizden, vazonuzdan çiçek, kalbinizden sevgi eksik olmasın." Bundan sonraki görevin, festivali uluslararası karnavala dönüştürmek olduğunu belirten Çandır gibi Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin de 2016 yılı itibariyle festivalin, uluslararası karnavala dönüşmesini istedi.

Konuşmaların ardından çiçek araba yarışmasının kazananları açıklandı ve ödüllendirildi. Antalya'nın en renkli festivali rock grubu Gripin'in verdiği konserle son buldu.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Ekin Akgün / ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal'a ödül Yurt 10 dönümlük tarla kül oldu Yurt Balık fiyatları tavan yaptı Yurt Düğünler kuyumcuların yüzünü güldürmedi Yurt