O rektöre istifa çağrısı!

CHP ve Vatan Partisi Rektörü istifaya davet etti

Abone ol

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, eşi AKP Muğla İl Sosyal İşler Başkanı Suzan Harmandar ile birlikte Ula İlçesi’nin Akyaka Mahallesi’nde seçim bürosu açılışı yaptı. Açılış törenine İl Başkanı İhsan Küreci, milletvekili adayları ve diğer bazı partililer katıldı. Rektör Harmandar’ın açılış etkinliğine katılmasına, CHP Muğla milletvekilleri,Vatan Partisi Millet Vekili Adayı,Vatan Partisi İl başkanı ile Öncü gençlik tepki gösterdi.

AKP Seçim Bürosu açılışında, konuşma yapan milletvekili adayları, genel seçimde Muğla’da en büyük başarıyı yakalayacaklarına gönülden inandıklarını belirterek, halktan destek istedi. Konuşmaların ardından Rektör Harmandar, diğer partilerle birlikte kurdeleyi keserek seçim bürosunu açmıştı.

Rektör Harmandar’ın açılış etkinliğine katılmasına, CHP Muğla milletvekili Nurettin Demir , Vatan Partisi Muğla Millet Vekili Adayı Mustafa Güleç,Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Anıl Çağman Coşkun,Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanı Beyhan Korkman büyük tepki gösterdi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir , "Üniversite rektörü, tamamen tarafsızlığını yitirmiştir. Harmandar’ın istifa etmesi gerekmektedir. Bir kurumun başında başındaysan bu işlere girmeyeceksin. Artık kendisi taraf olmuştur. O koltukta beş dakika bile oturması yanlıştır. Üniversitelerin, tarafsızlığını koruması gerekir. Harmandar, yasaları çiğnemiştir. Bunu Muğla kamuoyunun, üniversitedeki hocaların ve öğrencilerin takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

Vatan Partisi Muğla Millet Vekili Adayı Mustafa Güleç ,”AKP hükümeti 12 yıl boyunca bütün devlet kurumları Valiliklerinden,Kaymakamlıklarından,yargısından,savcılığına bütün kurumları kendilerine bağlı kurumlar haline getirme çabasını sürdürdü. Şimdiye kadar bu çabada görünen o ki İstanbul Üniversitesindeki Rektör atamasından da belli olmuştu kendisi de demişti ben sandıktan çıkana itibar ederim. İstanbul Üniversitesindeki Rektörlük Seçiminde birinci sırada çıkan kişiyi atamadı ikinci sıradaki ve üçü sırada bulunan kişilerin atamasını yaptı ora dada tarafını belli etmişti yani bir yandaş rektörler,yandaş valiler,yandaş kaymakamlar,yandaş savcılar politikası rektörlük alanında da devam ettiğinin göstergesidir Muğla’da yaşanan olay çok barizdir derhal rektör görevinden istifa etmelidir hiç bunun bir savunulacak bir yeri yoktur siyasi arenaya sığınacaksa bunun takvimi bellidir istifasını verip seçim arenasına girerdi böyle göz göre göre toplumu hiç bir şey yapamayacak sanmasınlar bunların hesabı tek tek sorulacak Üniversiteliler AKP çiftliği değildir rektörlük makamı da AKP’nin bir seçim bürosu değildir Vatan Partisi Muğla Milletvekili Adayı olarak ve merkez karar kurulu üyesi olarak derhal istifa etmesini istiyoruz bütün Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencilerini de çağrı yapıyorum rektörü istifaya davet etsinler diye konuştu.

Vatan Partisi İl Başkanı Anıl Çağman Coşkun “Muğla Üniversitesi rektörü Mansur Harmandar ‘ın AKP Akyaka’da açmış olduğu belde seçim bürosuna bizzat katılarak kurdele kesmesini kınıyorum bu gösteriyor ki AKP iktidarının 12 yılda devletim tüm kurum ve kuruluşlarından hangi noktaya getirdiğinin ispatıdır tüm kuruluşlarını siyasallaştırmıştır. Tüm halkımızın kınamasına davet ediyorum dedi.

Vatan Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı Beyhan Korkman’ın yaptığı açıklama: “MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’ın AKP Seçim Bürosu’nun açılışında kurdela kesmesi, özerk üniversite ve özgür bilimin önünün kesilmesi ve kirli siyasetin üniversitenin en üst makamlarına çıkarılması demektir. AKP Belde Başkanı heveslisi Mansur Harmandar’ın rektörlüğünü tanımıyoruz. Önce rektör mü yoksa belde başkanı mı olmak istiyor, bu soruya cevap versin. MSKÜ Rektörü artık öğrencilerin gözünde meşruluğunu yitirmiştir. Siyasete pek hevesli rektör Mansur Harmandar bir yandan sıkılmadan AKP Seçim Bürosunu açarken, bir yandan da, üniversite içerisinde vatansever ve Atatürkçü gençlerin çalışmasını engellemektedir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Derhal rektörü istifaya davet ediyoruz.

Buradan MSKÜ Yönetimine ve tüm öğrenci arkadaşlarımıza sesleniyoruz: 8 Haziran sabahı üniversiteleri özgürleştirecek, bilimi egemen kılacak ve yandaş olmayan, cumhuriyet ve aydınlanma değerlerini savunacak rektörlerin işbaşı yapacağı bir Türkiye’ye uyanacağız. Bu mücadeleyi yükseltmek için tüm öğrenci arkadaşlarımızı geleceğini ellerine almak ve vatan mücadelesine omuz vermek üzere Vatan Partisi’ne davet ediyoruz!”

AKP'DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMUŞTU

Rektör Mansur Harmandar, 2013 yılı Kasım ayında rektörlük görevinden ayrılmış ve AKP'nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmişti. Harmandar, Belediye Başkanı seçilemeyince, Mayıs 2014’te tekrar görevine atandı.

Aykut Kurt/Muğla

İztuzu açıklarında tekne faciası: 2'si Türk 3 kişi yaşamını yitirdi Yurt Mazot hırsızları polisin dikkati sayesinde yakalandı Yurt Uyuşturucu tacirlerine darbe Yurt Cenazeye giderken trafik kazası kurbanı oldular Yurt