Suriye uçağı gerçekte neden düşürüldü?

“Suriye ile yaşanan gerginlik, Batı tarafından Rusya’nın Kırım hamlesine bir yanıt!” diyen Profesör Doktor Sencer İmer ABD’nin Kırım’da sessiz kaldığı, Rusya’ya Suriye üzerinden yanıt vermeye çalıştığını belirtti. İmer, “ABD Kırım’a müdahale edemeyince, Türkiye’yi Suriye’nin üzerine göndererek Rusya’yı sıkıştırmak istiyor” dedi.

Abone ol

Suriye’ye ait savaş uçağının düşürülmesi, sınırda gerginliği artırdı. Uçağın düşürülmesinin ardından, “Suriye uçağı sınırı niye ihlal etsin?” sorusu gündeme geldi.

Profesör Doktor Sencer İmer önemli bir iddia ortaya attı. İmer, uçağın sınır ihlali ve düşürülmesinin ABD ve batılı devletlerin bir kışkırtması olduğunu belirtti.

Sencer İmer kısa bir süre önce yaşanan Kırım krizini hatırlattı. Batılı ülkelerin, Rusya’nın hamlelerine yanıt veremediğini belirtti.

İmer, Türkiye’nin Suriye’nin üzerine gönderilerek Rusya’nın buradan sıkıştırılmak istenebileceğine dikkat çekti.

Suriye’nin terörle mücadele ettiğini hatırlatan İmer, Suriye açısından yeni bir cephe açmanın mantıklı olmadığını ifade etti.

Haber: Naci Eriş

KAmera: Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr

BM'den düşürülen uçakla ilgili ilk açıklama Gündem AKP gericiliğine üniversitelerde geçit yok! Gündem 'Ak Parti değil, Amerikan bezisin' Gündem Balyoz'da yeniden yargılama talebi Gündem