Bakanlar Kurulu toplandı

64’üncü hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısı Çankaya Köşkü’nde yapılıyor. Toplantı öncesi üyeler Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Davutoğlu Başkanlığındaki toplantıda Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı yapılacak.

Abone ol

Kabinenin açıklanmasının ardından ilk bakanlar kurulu toplantısı Çankaya Köşkünde başladı. Kurul üyeleri önce Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Toplantıda yeni hükümetin çalışmaları ele alınacak. Bu kapsamda önce sayısı 5’e çıkarılan Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belirlenecek. Hükümet sözcüsü görevinde bulunan Numan Kurtulmuş’un yeni kabinede de bu görevi sürdürmesi bekleniyor.

Ekonomide genel koordinasyon görevinin Mehmet Şimşek’e, Kamu Diplomasisiyle ilgili işlerin de Yalçın Akdoğan’a verileceği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e Milli Güvenlik Kurulu kararlarının koordinasyonu , Lütfi Elvan’a da yatırım ve reform projeleri koordinasyonu görevinin verilmesi bekleniyor.

Yeni hükümet için güven oylaması görüşmelerine ise yarın başlanacak. Pazar günü verilen aranın ardından da Pazartesi günü güven oylaması yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'da emniyete bombalı saldırı Gündem İzmir'de göçmen kaçakçılığı operasyonu Gündem AKP hükümeti 2023 hedeflerinden vazgeçti: "İlk 10" ibaresi çıkarıldı Gündem Doğu ve Güneydoğu’ya tank sevkiyatı Gündem