Başbakan Yıldırım: Anayasa değişikliğine bu hafta son şeklini vereceğiz

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM grup toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. HDP'li vekillere sahip çıkan CHP'ye tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Terör faaliyeti olunca neden toplanmıyorsunuz. Ne oldu da hafta sonu programınızı iptal edip toplandınız. Açıklamaları tam bir basiretsizlik örneğidir. Bu nedir ya! Kepazelik! Ya üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okuduğu boykot bildirgesi gibi. Siz iktidar alternatifisiniz bu kafayla siz sittin sene iktidar olamazsınız" dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"14 yıldır şehirlerimizin tarihi dokusunu, kültürel kimliğini korumak için gayret ediyoruz. Sanatın, medeniyetin, mimarinin, inancın merkezi olan şehirler inşa etme gayreti içinde olduk. Yeşil alanları, köprüleri, yollarıyla insanımıza huzur veren şehirler inşa etmek için çalışıyoruz. Son 14 yılda ecdad yadigarı birçok eseri ihya ettik. Vakıf eserlerimizi ihya ettik. Kentsel dönüşüm başta olmak üzere tüm şehiricilik faaliyetlerinin başarıya ulaşmasını temenni ediyorum.

Şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak belirledik. Geçen sene bu rakam 190 liraydı. Üreticilerimizin bereketli ve bol kazançlı bir mahsül yılı geçirmelerini diliyorum. Her zaman köylünün, çiftçinin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz.

Bakanlar Kurulu'nda dün uyuşturucu ile mücadele konusunu ele aldık. Gelişmiş ülkelere göre çok ama çok aşağı orandayız. Bu sevindirici bir şey ama tehdidi de yok sayamayız. Bugün olmayan tehdit yarın bizim de önemli konumuz haline gelebilir. En önemli çalışmalardan bir tanesi toplumda farkındalığın oluşturulmasıdır. Sigarayla mücadele konusunda başlattığımız çalışmalar kısa sürede semerisini vermiş, Türkiye örnek bir sonuca ulaşmıştır. Bu kez de uyuşturucu ile mücadeleyi etkin bir şekilde yürütmek için Başbakan Yardımcımızın koordinasyonu ve 8 bakanımızla Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu'nu oluşturduk. Uyuşturucu bulundurmak, ticareti yapmak gibi konularda cezaları geçtiğimiz yıllarda 2-3 katına kadar artırmıştık. Şimdi yeni düzenlemelerimiz olacak. Uyuşturucu ile mücadelede topyekun hareket sözkonusu olmalı. Sadece güvenlik, ceza, sağlık alanında alınan tedbirler, toplumsal farkındalık olmadıkça başarısı sınırlı olacaktır. Gerek devletin, gerekse STK'ların enerjisi bir araya gelecek, gençlerimizin kanına giren bu belayla mücadeleyi başarıya ulaştıracağız.

PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin iki milyar dolar gelir elde ettiğini hatırlatmak isterim. PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza selam olsun. Bırakın Türkiye'nin hukuk mücadelesiyle uğraşmayı da, PKK'lı uyuşturucu tacirlerine karşı bir şey yapın, bir şey söyleyin. Uyuşturucular asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, onların gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak değil, geleceğinizi karartan bu alçak örgüte karşı sesinizi yükseltmek.

HDP AÇIKLAMASI

Her fırsatı ülkeyi kriz ortamına getirmek için tepe tepe kullanıyorlar. Teröristlerin kazdığı hendeklere 'kazanım' diyenler, belediyeleri kurtarılmış alan görüp destekleyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıktılar

CHP'YE: BU KAFAYLA SİTTİN SENE İKTİDAR OLAMAZSINIZ

CHP alelacele açıklama yaptı. Patlamalarda neden toplanmıyorsunuz. Açıklama tam bir siyasi basiretsizlik örneği. Açıklama tam bir kepazeliktir Bu kafayla sittin sene iktidar olamazsınız

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Bu hafta siyasi partilerle görüşmelerimizi tamamlayıp son şeklini vereceğiz. Tüm partilerimizin katılımıyla bunu gerçekleştirerek bunu milletin gündeminden çıkaracağız. Millet bu tartışmalardan bıktı. Yeni anayasa ve hükümet sistemiyle yapacağımız değişiklikler ile artık Türkiye koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak. Her zaman tek başına güçlü siyasi irade olacak. AK Parti olarak bu sözümüzü de yerine getireceğiz. Yeni anayasa çalışmalarına bu hafta son şeklini vereceğiz.

ulusalkanal.com.tr

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan HDP açıklaması Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan çok sert açıklamalar Gündem FETÖ bağlantılı 104 vakıf kapatıldı Gündem HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve CHP Milletvekili Mahmut Tanal'ın hapsi isteniyor Gündem