Dolar 4 lirayı aştı! Hükümetten ilk açıklama (23 Mart 2018 Cumar dolar ne kadar)

Dolar, avro ve altın güne rekor üstüne rekor kırarak başladı. Serbest piyasada dolar 4 lirayı aştı, 4, 03'ü gördü. 4, 97'i aşan Avro da 5 liraya dayandı. Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan altının gramı da 171 liradan satıldı. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek "Sorun reel sektörün döviz borçları. Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz" dedi

Abone ol

Dolar, 4 lirayı aştı, Avro 5 liraya dayandı. Cumhiyet tarihinde ilk defa altının gramı 171 lira oldu.

ABD Başkanı Trump'ın çelik vergisi kararı ve Çin'e karşı ekonomik savaş söylemi geliştirmesi, ABD merkez bankasının 0,25 baz puanlık faiz artırması, döviz ve altını vurdu. Serbest piyasadan peş peşe rekor haberleri geldi.

Borsanın açılışıyla birlikte dolar tarihinde ilk kez 4 lirayı aşarak 4.03 liraya yükseldi. Avro da 4.97 lirayı aşarak 5 liraya dayandı.

Rekorları test eden döviz piyasaları, borsada yapılan işlemler sonrası gerilemeye başladı. Serbest piyasada dolar 3,97 avro ise 4.90 seviyesinden işlem görüyor.

Günü 167 lira seviyesinde kapatan altından da sabah saatlerinde rekor haberi geldi. Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşan altının gramı Kapalıçarşı'da 170 serbest piyasada ise 171 liradan satıldı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu "en büyük sorunlardan birinin enflasyon" olduğunu söyledi.

Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, "Enflasyon karşı karşıya olduğumuz en büyük sorunlardan biri. En büyük sebebi liradaki değer kaybı" dedi.

Şimşek şunları söyledi:

"Sorun reel sektörün döviz borçları. Ne yapacağız? Meşhur ABD Başkanı JF Kennedy'nin lafı var; 'çatıyı güneşliyken tamir etmek lazım.' Şu anda faizler nispeten düşük; ekonomiler büyüyor ama yağmur yağacak.

Bunlar için tedbir alıyoruz.

Döviz borçlanmaya sınır getireceğiz; KOBİ'lerde yaptık.

Büyükler yönetebildiklerini söylüyor ama görüyoruz yönetemiyorlar; tedbiri alacağız."

ulusal.com.tr

Dolar rekor kırdı (23 Mart dolar ne kadar oldu) Ekonomi New York borsası son 6 haftanın en büyük düşüşünü kaydetti Ekonomi Altın rekora doymuyor Ekonomi Avrasya ekonomisi ve hazır giyim sektörünün kalbi İstanbul'da atacak Ekonomi