"Yargıya güven azaldı"

Seçimlerde en çok oyu alarak 3'ncü daire başkanı ve HSYK Başkanvekili seçilen Ergenekon şüphelisi Metin Yandırmaz, önemli açıklamalar yaptı. Yargıya güvenin yüzde 20'ye düştüğünü belirten Yandırmaz, 3'ncü dairede Hakim ve Savcılarla ilgili yaklaşık 9 bin dosya biriktiğini söyledi. HSYK Başkanvekili 20 ayda verilen 1 milyon 200bin telefon dinleme talimatıyla ilgili de konuştu.

Abone ol

Adli yargı adayları arasında en yüksek oyu alarak HSYK'ya seçilen ardından 3'ncü Daire Başkanlıı ve Başkan Vekili olan Metin Yandırmaz, Hâkim Ve savcıların paylaşım platformu Adalet Gündemine önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, bu süreçte en çok yargının zarar gördüğünü belirten Yandırmaz yargıya güvenin yüzde 20'lere düştüğünü söyledi. Güveni yeniden tesis edeceklerini kaydeden HSYK Başkanvekili, yargı işlerini yasama ve yürütme organlarından bağımsız olarak yürüteceklerinin altını çizdi.

Metin Yandırmaz yasal olmayan dinlemelere de değindi. 2012'de özel yetkili mahkemelerin yerine Terörle Mücadele Kanunu'nun 10'ncu maddesiyle görevli ağır ceza mahkemeleri yetkilendirilmiş, daha sonra uygulamadan vazgeçilmişti. TMK mahkemeleri görev yaptıkları 20 ayda tam 1 milyon 200 bin dinleme kararı verdi.

Yapılan değerlendirmelere göre 20 ayda yaklaşık 6 milyon kişi dinlendi. İstanbul'da sadece önleme bahanesiyle yapılan dinleme sayısı 192 bin oldu. HSYK Başkanvekili, yetkilerini kötüye kullanarak dinleme yapanların cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Hakim ve Savcıların terfi ve tayinlerine engel olan şikayetlerde Yandırmaz'ın gündemindeydi. Başkanı olduğu 3'ncü dairede 9 bin civarında şikâyet dosyası biriktiğini belirten HSYK başkanvekili, dosyalarla ilgili şimdiye kadar hiçbir işlem yapılmadığına da dikkat çekti. Yandırmaz, yargı mensuplarının mağduriyetlerini gidermek için çalışacaklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Cephanelik gibi TIR yakalandı Gündem Ayn el Arab’da son durum Gündem Erdoğan İBDA/C terör örgütü lideri ile görüştü Gündem AKP-CHP-HDP birleşti o tabelayı kaldırttı! Gündem