İsrail Başbakanı Netanyahu ile İngiliz bakan arasında İran tartışması

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Batı'nın İran ile nükleer anlaşması sebebiyle tartıştı. Basın toplantısında Netanyahu anlaşmayı eleştirdi, İngiliz bakan yanıt verdi. Netanyahu yeniden araya girip eleştirilerine devam edince basın toplantısı gazetecilerden soru alınmadan sona erdi. yaptı.

Abone ol

İran'ın Batı'yla yaptığı nükleer anlaşma İngiltere ile İsrail devlet yöneticilerinin kameralar önünde tartışmasına neden oldu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Tel Aviv’de ortak basın toplantısı düzenledi. İsrail Başbakanı, İran’ı beş kıtada ve 30 ülkede terörü desteklemekle suçladı, Tahran’la yapılan nükleer anlaşmayı eleştirdi. Netanyanu, İran liderleri İsrail’in haritadan silinmesi açıklamaları yaparken, böyle bir imza atılarak antisemitizme destek verildiğini öne sürdü.

İngiliz Bakan ise Netanyahu’nun endişelerini anladığını belirtti fakat anlaşmayı savundu. Hammond, Netanyahu’ya "Bu konuda saf değiliz" diye yanıt verdi. Netanyahu yeniden araya gird, birçok Arap ülkesi liderinin de İran'la yapılan bu anlaşmadan endişe duyduğunu öne sürdü.

İngiliz Bakan'ın yaptığı her açıklamaya Netanyahu yanıt verince basın toplantısı karıştı. Netanyahu, İngiliz bakana "Devam etmek istiyor musunuz" diye sordu. Hammond ise "Haydi yukarıda devam edelim. Bence soru-cevap kısmı için gazetecilere ihtiyacımız kalmadığını kanıtladık" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Oruç tutmadıkları için çarmıha gerildiler Dünya Yunanistan'da bankalar açılıyor Dünya Mısır'da bayram kana bulandı Dünya Komşu’da büyük yangın Dünya