İstanbul'da AKP il başkanlığına saldıran DHKP-C'li terörist Bilgehan Karpat ölü ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AKP İl Başkanlığı'na roket atarlı saldırı düzenleyen DHKP-C'li teröristler Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat yakalandı. Tekirdağ'da yapılan operasyonlarda Şerif Turunç sağ, Bilgehan Karpat ise çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirildi

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AKP İstanbul İl binasına saldırı düzenleyen DHKPC'li teröristler yakalandı.

Roketatar üzerinde yapılan delil araştırmasında parmak izlerinin DHKP-C üyeliğinden poliste kaydı bulunan Şerif Turunç ve Bilgehan Karpat’a ait olduğu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığının aranan teröristler listesinde bulunan teröristlerin geçen sene Yunanistan’dan yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiği belirtildi.

Polis, İstanbul merkezli yaptığı soruşturmada teröristlerin izine Tekirdağ'da rastladı. Başına 300 bin lira ödül konulan terörist Şerif Turunç, Tekirdağ'da yakalandı.

Turunç'un Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü civarında eylem için keşif yaptığı ve Yunanistan'a kaçma hazırlığında olduğu ifade edildi.

Teröristin üzerinden "Glock" marka tabanca, bir el bombası ve bir pusula çıktı. Turunç'un polise direndiği, vurularak yakalandığı iddia ediliyor.

DHKP-C'li teröristin Yunanistan'a kaçma planı yaptığı da öğrenildi. Turunç'un saçlarını kazıtmış olduğu görüldü.

Tekirdağ otogarı güvenlik kayıtlarını inceleyen polis, terörist Bilgehan Karpat'ın bölgede olduğunu tespit etti. İldeki tüm kaçış noktaları kapatıldı.

Muradiye kırsalında sıkıştırılan Karpat, teslim ol çağrılarına uymadı. Terörist özel harekat polislerine ateş açtı. Çıkan çatışmada Bilgehan Karpat, etkisiz hale getirildi.

Karpat’ın metruk binaya attığı çantasından cephane çıktı. Üzerindeki el bombası ve tabancanın yanı sıra çantasından sahte kimlik, otomatik tüfek ve ona ait 60 mermi ele geçirildi.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Mardin haberleri - Artuklu Sulak mahallesinde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı Gündem Bir emniyet amiri ile 3 polisin şehit olduğu saldırının planlayıcısı olduğu öğrenildi Gündem 1923 doğumlu Muzaffer Altınyay, Ulusal Gönüllüsü oldu Gündem Doğu Perinçek, Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul İl Kurultayında konuştu Gündem