Uzmanlar, Hükümetin ekonomi teşvik paketine temkinli

Bakanlar Kurulu’nun ekonomi teşvik paketi tartışılıyor. Uzmanlar, pakette yer alan yabancı firmaların mülk edinmesini kolaylaştıran ve yatırımcılara vergileri indiren başlıklara temkinli yaklaşıyor. Uzmanlar, paketin ekonomik büyümeyi artırmayacağını ve üretim ekonomisi yerine yine sıcak parayı tercih eden bir politikanın benimseneceğini söyledi.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin açıkladığı ekonomik paket tartışmalara neden oldu.

Pakette vergi indirimi, yabancı yatırımcılara mülk edinme kolaylığı sağlama gibi başlıklar bulunuyor.

Ancak Canikli’nin açıkladığı pakete uzmanlar temkinli yaklaşıyor. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan sanayicinin en büyük derdinin maliyet olduğuna dikkat çekti. “Teşvikler maliyeti azaltmıyor” dedi.

Eski Sanayi Genel Müdürü Bülent Esinoğlu da, AKP iktidarının sıcak paraya sıkıştığı için siyasi manevra yaptığı görüşünde.

Açıklamayı “sıcak para yalvarması” olarak değerlendiren Esinoğlu, planlanan teşvikin uzun vadede etkisiz kalacağını söyledi.

Haber: Cem Bayan

Kamera: Barış Yurteri-Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr

Büyük işçi direnişinin 46. yılında işçi sınıfına birlik çağrısı Ekonomi Çeyrek altın ne kadar? Ekonomi Mart ayı işsizlik rakamları açıklandı Ekonomi Dolar kuru ne kadar? Dolar kaç TL? Dolar ne olur? Ekonomi