Sanayici inşaatçı rekabeti

TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, hükümete yargı üzerinde yürütülen tartışmalarla ilgili çağrı yaptı. Hiçbir kesimin yargının işleyişinden memnun olmadığını belirten Dinçer, "bu dönemde TÜSİAD gibi kuruluşların sesine daha fazla kulak verilmeli. " dedi. TÜSİAD Başkanı ekonomik büyüme için de sanayi üretimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

AKP ile yaşadıkları gerilimi düşürmeye çalışan TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer ekonomi ve yargı başlıklarında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Dinçer ekonomik büyüme için ülkenin sanayi üretimine yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.

"SANAYİ SEKTÖRÜ BÜYÜMELİ"

"Banka kredilerinde de son on yılda, sanayi yatırımlarına sağlanan kredilerin toplam kredilerdeki payı yarı yarıya azalırken, inşaat ve konut yatırımlarına verilen kredilerin payı iki katına çıktı. Uzun dönemli bir büyümenin sağlanması için sanayi sektörünün milli gelirde payının artırılmasının son derece önemli olduğu kanaatindeyiz. "

Sanayi üzerinden büyümeye vurgu yapan Dinçer, inşaat sektörünün kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

"İNŞAAT KONTROL ALTINA ALINMALI"

"Hukuki belirsizlikler, esnek olmayan işgücü piyasası, yatırım yerinin tespiti, finansman kaynaklarına erişim, fikri ve sınai mülkiyet haklarının korunması ve yatırım teşviklerinin yetersizliği gibi engelleri kaldıracak politikaların oluşturulması gerekmekte. Diğer yandan sınırlı tasarrufları eriten ve rant ekonomilerine olanak sağlayan düzenleme, politikalar süratle gözden geçirilmeli ve bu sürdürülemez inşaat bağlantılı genişleme, kontrol altına alınmalıdır."

Dinçer, yargı üzerinden yürütülen tartışmlarla ilgili de hükümete seslendi, sesimize kulak verin dedi.

"YARGIDAN KİMSE MEMNUN DEĞİL"

Türkiye’de yargının mevcut durumunu da aşan bir hukuk sorunu var. Hiçbir kesim yargının işleyişinden memnun değil. Bugünkü iktidar da memnun değil. Bizim gibi özgürlükçü ve sadece çağdaş ilkeleri referans alan kuruluşların bu dönemde sesine daha fazla kulak verilmeli.

ulusalkanal.com.tr

Bayrama parasız giren işçiler muhattap bulamadı! Ekonomi İşçi Partisi Lideri Perinçek Vanlı işçileri ziyaret etti Ekonomi 236 metrelik vince çıktılar Ekonomi Fitch'ten not açıklaması Ekonomi