TÜRK-AV kuruldu

Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Örgütleri Birliği Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde kuruldu. Türk-Av töreninin açılışında konuşan Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “Bu birliktelikle avukatların iş imkanlarının ve ülkeler arası yatırımın artacağını” söyledi.

Abone ol

Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Örgütleri Birliği kuruldu.

Dost ve kardeş ülkelerin avukatları arasındaki işbirliği imkanlarını verimli ve kalıcı hale getirmeyi amaçlayan Türk-Av’ın kuruluş toplantısı Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği, yaklaşık iki yıldır Türk-Av’ın kuruluşu için çalışmalar yapıyordu.

Çalışmaları tamamlanan Türk-Av; Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova ülkelerinin Barolar Birliği Temsilcileri ile hayata geçirildi.

Törenin açış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Türk-Av ile avukatlar için daha fazla iş imkanı sağlanacağını ve ülkeler arası yatırımın artacağını vurguladı.

Feyzioğlu, projenin hayata geçirilmesinde hükümetin verdiği desteğe de değindi.

Toplantıya katılan Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcısı Bilal Uçar da söz aldı.

Törene, akraba ülkelerin baro temsilcileri ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, HSYK 3. Daire Başkanı Metin Yandırmaz, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı.

Konuşmaların ardından, üye ülkelerin avukatlık örgütü temsilcileri tarafından birliğin kuruluşuna ilişkin imzalar atıldı.

Haber: Çağla Atlı

Kamera: Uğur Marangoz

ulusalkanal.com.tr

Sivrisinek yok olursa doğanın dengesinde bir değişiklik olmayacak Gündem Nusaybin'de vatandaşlar güvenli bölgeye tahliye edildi Gündem İstanbul polisinden 'terör saldırısı' istihbaratı Gündem İstanbul polisinden 'terör saldırısı' istihbaratı Gündem