CHP'de yaşanan olayı araştıracak milletvekilleri belli oldu

Meclis'te CHP'li bir milletvekilinin duvardaki Atatürk posterini indirip çöpe atması olayını araştıracak milletvekilleri belli oldu. Soruşturmayı CHP milletvekilleri Rıza Yalçınkaya, Engin Özkoç ve Haydar Akar yapacak. “Atatürk posterini indirmek parti tüzüğüne aykırıdır” diyen CHP'nin hukukçu üyesi Ömer Faruk Eminağoğlu'na göre ise olay Meclis grubunda değil Parti Meclis'inde soruşturulmalı.

Abone ol

CHP'li bir milletvekilinin duvardaki Atatürk posterini indirip çöpe atması olayını araştıracak komisyon üyeleri belli oldu. Araştırmayı CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yapacak.

Tepkilere neden olan olay, Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka’nın Meclis kulisinde "Atatürk’ün fotoğrafını gözlerimin önünde bir CHP’li Milletvekili indirdi" demesiyle başlamıştı.

Daha sonra konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçınan Nazlıaka’nın Genel Merkez'den "sus" uyarısı aldığı ileri sürüldü.

Nazlıaka'nın olayı anlattığı esnada orada olan, CHP Yalova Milletvekili Muarrem İnce, İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve İzmir Milletveki Aytun Çıray da soruşturma kapsamında dinlenecek.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Grubu'ndan olayın incelenmesini istemişti.

Genel Merkez'in uzun bir süre konuya sessiz kaldığını hatırlatan Eminağoğlu, olayın soruşturulması için iki kez dilekçe verdiğini söyledi.

Haber: İsmail Eray Çelebi

Kamera: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

İstanbul Akvaryum kaçak Gündem TBMM de külliye yaptılar Gündem Mehmet Bedri Gültekin: Amaç Atatürk Cumhuriyeti'nden geriye kalan ne varsa onun tasfiyesi Gündem Terör örgütü PYD'nin Cenevre'ye çağrılmaması PKK ve HDP'yi rahatsız etti Gündem