Çanakkale'de korkutan gemi kazası! Çarpıştılar!

Çanakkale Boğazı'nda bir yolcu gemisiyle akaryakıt tankeri çarpıştı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte tanker güvenli bölgeye çekildi. Yara alan tankere yangın tehlikesine karşı soğutma çalışması yapıldı. Tankerdeki sızıntı nedeniyle Lapseki ilçesinde petrol kokusu hissedildi.

Abone ol

Çanakkale Boğazı'ndan geçen bir tankerle yolcu gemisi Gelibolu önlerinde çarpıştı.

Yunanistan'dan İstanbul'a gelen 162 metre boyundaki Malta Bayraklı "Louis Crıstal" isimli yolcu gemisi ile Rusya'dan Malta'ya yolculuk yapan 182 metre boyundaki "STİ Pimlico" isimli tanker, saat 01.25'te burun buruna geldi.

Kazanın ardından Boğaz, çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Tankerden yük sızıntısı olduğu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Gemilerde batma tehlikesi bulunmuyor, ancak "STİ Pimlico" isimli tankerde, balast tankının patlaması nedeniyle 15 derecelik açıyla yan yattığı öğrenildi.

İçinde 382 mürettebat ve 853 yolcu bulunan yolcu gemisi ise, Gelibolu yakınlarında demir attı. Tanker ise havanın aydınlanmasının ardından boğaz dışına, güvenli bir bölgeye çekildi. Tankerin yara alan bölümüne römorkörler tarafından herhangi bir tehlikeye karşı sürekli su sıkılarak müdahale ediliyor.

Marshall Adaları bayraklı olan tankerde damıtılmış petrol ürünü nafta yükü olduğu bildirildi. Bu arada tankerdeki sızıntı nedeniyle Lapseki ilçesinde petrol kokusu hissedildi.

Yetkililer, güvenlik önlemlerinden sonra boğaz trafiğinin normale döndüğünü açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de 1,5 ton at eti ele geçirildi Yurt Hatay'da araçlar yolda kaldı Yurt Hafta sonu için kritik uyarı geldi Yurt Serinlemek için girdiği sulama kanalında boğuldu Yurt