Koalisyondan PKK/PYD'ye yeni yardım

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki hastane ve hapishanelere tıbbi malzemeler sağladı. 1 milyon 200 bin dolar değerindeki malzemeler için yapılan açıklamada "Kalıcı ilişkimiz bu pandeminin de ötesine geçiyor" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

PKK/PYD'ye 1 milyon 200 bin dolar yardımda bulundular. "İlişkimiz pandeminin ötesine geçiyor" dediler.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon, Suriye'de terör örgütü PKK/PYD’nin kontrolünde olan hastane ve hapishanelere tıbbi malzeme sağladı.

Haseke ve Şedadi'deki hastane ve hapishanelere yeni tip koronavirüs salgınına karşı kullanılmak üzere verilen malzemenin değeri ise 1 milyon 200 bin dolar.

Koalisyondan yapılan açıklamada, "Sağlanan tıbbi ekipman, Suriye Demokratik Güçleri ile buradaki hapishanelerde görevli asayiş muhafızlarını korumaya yardımcı olacaktır." denildi. Sağlanan malzemeler eldiven, maske, ameliyat kitleri ve oksimetre gibi koruyucu ekipmanlardan oluştu. Açıklamada hapishanelerdeki örgüt üyelerine ise ayrıca koruyucu maske, koruyucu giysi ve cop sağlandığı duyuruldu.

IŞİD karşıtı koalisyonun sivil işlerinden sorumlu direktör yardımcısı Albay Brian Henderson'ın (Brayn Hendırsın) sözleri de açıklamada yer aldı. Henderson, PKK/PYD'yi kastederek "Kalıcı ilişkimiz bu pandeminin de ötesine geçiyor” dedi. Henderson, ilişkinin PYD'nin çatı örgütü SDG'nin, istikrar ve güvenliği sağlama misyonu için kritik olduğunu belirtti.

Açıklamada ayrıca ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe'nun (Mayk Pompeo) 27 Mart'taki duyurusu hatırlatıldı. Pompeo’nun Suriye'de sağlık ve insani yardım için koronavirüs salgınına karşı 16,8 milyon dolar yardım sözü verdiği ifade edildi.

ABD Savunma Bakanlığı, PKK/PYD kontrolündeki bölgelerde silah ve ekipman yardımı sağlıyor. ABD, yardımları Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası olarak bilinen savunma bütçesi kapsamında yapıyor.

ulusal.com.tr

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi Gündem Hayatını kaybedenlerin sayısı 501'e yükseldi Gündem Yurdun dört bir yanında maske kuralına uyuldu Gündem 14 gün sonra evlerine döndüler Gündem