Giresun'da sel felaketi: Bakan Soylu hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı

Giresun'u sel felaketi vurdu. Sağanak nedeniyle birçok dere taştı. Yollar ulaşıma kapandı. Doğankent ilçesinde su baskınları yaşandı. Sel ve heyelanlar nedeniyle Dereli ilçesinde büyük hasar meydana geldi. Toplam 7 ilçe felaketten etkilendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da meydana gelen selde kaybolan bir jandarmanın daha naaşına ulaşıldığını söyledi.

Abone ol

Giresun'da etkili olan şiddetli yağmur, sel ve heyelanlara yol açtı. Dereler taştı. Cadde ve sokaklar su altında kaldı. Can kayıpları yaşandı.

Piraziz ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Ordu sınırındaki Abdal Deresi taştı. Yollar, bahçeler su altında kaldı.

Sağanak nedeniyle Bulancak ilçesinde cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağlıdere, Çanakçı ve Güce ilçelerinde de mahalle ve köy yollarında küçük çaplı toprak kaymaları meydana geldi.

Şiddetli yağışın en fazla etkilediği ilçelerden Dereli'de, kent merkezinden geçen dere taştı. Cadde ve sokaklar su altında kaldı. Bazı araçlar sürüklendi. Birçok ev ve iş yerini su bastı. İş yerleri kullanılamaz hale geldi. Selin vurduğu ilçe havadan işte böyle görüntülendi.

Doğankent ilçesinde yağış sonucu su baskınları meydana geldi. İlçede arabalar, yollar, dükkanlar çamur altında kaldı.

Doğankent-Tirebolu yolu çöktü. Arama kurtarma çalışmalarına giderken jandarma aracı Tirebolu ilçesinde sele kapıldı. Kaybolan askerlerle iş makinesi operatörünü arama çalışmaları devam ediyor.

Sabah saatlerinde bölgede jandarma aracıyla iki askerin cansız bedenine ulaşıldı.

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medyadan, Jandarma ve AFAD personeli ile teçhizatını taşıyan A400 uçağının Ordu-Giresun Havaalanı’na ulaştığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da afet bölgesine gitti. Bakanlar hem karadan hem de havadan bölgede incelemelerde bulundu.

ulusal.com.tr

İzole tatil için adres Karacabey langozu Yurt Asya fili "İzmir" 3 ton'a ulaştı Yurt Denizli'de bir araç sulama kanalına düştü Yurt Balıkçıların emek dolu mücadelesi Yurt