"Her konuda tutumuz değişir!"

Başbakan Ahmet Davutoğlu açılım süreciyle ilgili önemli açıkalamar yaptı. Kahramanmaraş yolculuğu sırasında gazetecilere konuşan Davutoğlu, "PKK saldırıları devam ederse İmralı ziyaretleri biter mi?” sorusuna “Her konuda tutumuz değişir” yanıtını verdi.

Abone ol

Hükümet kanadından PKK açılımıyla ilgili sıra dışı mesajlar verildi. Kahramanmaraş'a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu PKK saldırılarının sürmesi halinde PKK lideriyle yapılan İmralı görüşmeleri karşı tutum değişikliğine gidebileceklerini vurguladı.

"Değerlendiririz, her konuda tutumumuz değişir. Süreç dediğimiz şeyde muhatap PKK değil, ya da HDP değil. Esas muhatabımız doğudaki Kürt vatandaşımızdır. Bir taraftan bölgedeki vatandaşlarımız üzerinde terör estirip baskı uyguluyor, sonra da kamu düzeni yok intiba vermeye dayanırsa burada bu niyet görünmez"

HDP'nin şehit düşen 3 mehmetçik ile öldürülen PKK'lıları kıyaslamasına değinen Davutoğlu, böyle bir karışılaştırmayla açılımın yürüyemeyeceğini ifade etti.

"Asker - gerilla gibi bir karşıtlık üzerinden çözüm süreci yürüyemez. Niye öldürüldü o üç terörist? Baraja saldırdılar. Yani şu kastediliyorsa, istediğimiz yolu keselim, istediğimiz inşaata saldıralım, bunlarla da çözüm süreci yürümez"

Davutoğlu, Güneydoğu'da kamu düzeni konusunda bugüne kadar imtina gösterdiklerini ancak kamu meşruiyetini tartışma konusu yapmayacaklarını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Sınırda sıcak saatler! TSK'dan açıklama Gündem 10 polise MOBESE davası! Gündem Validebağ'da 7. gün Gündem Ali Ağaoğlu ifade veriyor Gündem