Hatay'da silah ele geçirildi!

Hatay’ın Defne ve Hassa ilçesinde yol kontrolü sırasında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. 2 araçta 5 otomatik tabanca, 1 Kalaşnikof tüfek ve silahlara ait şarjör ve mermi bulundu.

Abone ol

Hatay'da yol kontrolü sırasında silah ve mühimmat ele geçirildi. Olayla ilgili 2'si Suriyeli 5 kişi tutuklandı.

Valilik'ten yapılan açıklmaya göre olay 2 Mart günü saat 22.00 sıralarında Defne ilçesi Harbiye-Yayladağı yol kavşağında yaşandı.

Polis ekipleri genel asayiş uygulaması sırasında şüpheli görülen bir araçta arama yaptı. Aramada Suriye’den getirilerek ülkeye sokulmak istenen 5 adet otomatik tabanca, bu tabancalara ait 5 adet namlu, 17 adet şarjör ele geçirildi.

Araçta bulunan biri Suriye uyruklu toplam 4 kişi gözaltına alındı. Şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Jandarma ise Hassa ilçesi Ardıçlı Mahallesi’nde kontrol amaçlı durdurulan yolcu midibüsünde kimlik kontrolü yaptı.

Araçta Halep nüfusuna kayıtlı Suriye uyruklu bir şahsın bagajında 1 adet Kalaşnikof tüfek, bu silaha ait 1 adet şarjör, 30 adet mermi, 1 adet silah üstü dürbün, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet kasatura, 2 adet cep telefonu, 2 adet sim kart, 30 TL, 28 bin 670 Suriye Dinarı, 1 adet el feneri, 2 adet şişe içerisinde kamuflaj boyası ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şahıs, tutuklanarak cezaevine konuldu.

ulusalkanal.com.tr

Yardım isteyen sevgilisini başından ve kalbinden vurdu! Yurt Meteroloji'den önemli uyarı! Yurt Tartışma kanlı bitti Yurt Samsun'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı Yurt