Bebek Aşiyan Parkı kapatıldı, ağaçlar işaretlendi

İstanbul Bebek'teki Aşiyan Parkı, finüküler projesinin çalışmalarından dolayı kapatıldı. Projye tepki gösteren bazı vatandaşlar, işaretlenen ağaçların kesilme riskinden dolayı endişeli

Abone ol

İstanbulBebek'te bulunan Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı için kapatıldı.

Parkın içerisinde genç-yaşlı pek çok ağaç numaralandırıldı. Ayrıca iki şeritli sahil yolunun karşısında, deniz kenarında yer alan bazı ağaçlar da kırmızıya boyandı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan füniküler hattının bir istasyonu Boğaziçi Üniversitesi'nin ana giriş kapısında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı'nda yer alacak.

Çalışmaları yakın zamanda başlayacak olan proje tamamlandığında 2 durak arası toplam 2 buçuk dakika sürecek.

Projye tepki gösteren bazı vatandaşlar, işaretli ağaçların kesilme riskinden dolayı endişeli.

Bir belediye yetkilisi söz konusu ağaçların aynı bölgede uygun bir noktaya taşınacağını iddia etti

ORHAN VELİ’NİN HEYKELİ BULUNUYOR

Orhan Veli Kanık'ın İstanbul Türküsü şiirinde yer alan dizelerinin hayat bulduğu park Aşiyan Parkı'ydı...

"Rumelihisarı’na oturmuşum;

Oturmuş da bir türkü tutturmuşum:

İstanbul’un mermer taşları;

Başıma da konuyor, konuyor aman, martı kuşları;

Gözlerimden boşanır hicran yaşları;

Edalım,

Senin yüzünden bu halim"

Orhan Velinin arkadaşları, şairin vefatının ardından dizelerini vasiyeti kabul etti, şairi Aşiyan Mezarlığına defnetti. Orhan Velinin anısına da, mezarlığın hemen yanında bulunan parka elinde kitabı ile Boğazı seyreden Orhan Veli heykeli ile yanı başına martı heykeli yaptırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Aşiyan Parkı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB), bazı medya organlarında yer alan "Aşiyan Parkı'nda ağaçların kesileceği" iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Aşiyan Parkı'nda Rumeli-Hisarüstü Aşiyan Füniküler Hattı proje çalışmaları yapıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Aşiyan Parkı'nda geçecek olan füniküler hattında proje çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarda ağaç kesilmeyecek. Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve orman mühendisleri gözetimde bazı ağaçlar bölgeden taşınacak şekilde planlanıyor. Şantiye bittikten sonra yeniden düzenlenecek ve eski haline getirilecek. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir."

Şırnak Üniversitesi rektörü Mehmet Nuri Nas hayatını kaybetti Yurt Van Gölü'nde ilk plaj açıldı Yurt Plajda kadınların görüntüsünü çektiği iddiasıyla gözaltına alındı Yurt Kaldıkları çadırın yanındaki suya girdi, bir daha sudan çıkamadı Yurt