O başvuruya AYM'den ön inceleme

Anayasa Mahkemesi, Ergenekon tutuklusu Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bireysel başvurusunu, gündeminde olmamasına rağmen sürpriz bir şekilde ön incelemeye aldı. Yüksek Mahkeme, nihai karar için Adalet Bakanlığı'nın görüşünü beklemeye karar verdi. Başbuğ, tahliye ve Yüce Divan'da yargılanma talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Abone ol

Anayasa Mahkemsi, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un bireysel başvurusunu ön inclemeye aldı.

Başvuru Anayasa Mahkemesi'nin gündeminde yoktu. İnceleme kararı sürpriz bir şekilde gündeme alındı.

Yüksek Mahkeme, Başbuğ'un tahliye talebi için Adalet Bakanlığı'nın görüşünü beklemeye karar verdi. Anayasa Mahkemesi, Başbuğ'un ihlal iddiasıyla yaptığı tahliye başvurusu için Adaley Bakanlığı'ndan görüş istemişti. Bakanlık, Ergenekon Mahkemesi'ne bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yanıtı geldikten sonra görüşünü iletecek. Adalet Bakanlığı'nın 24 Şubat'a kadar yantı vermesi gerekiyor.

Ön inceleme toplantısında, başvuruda usul eksikliği olduğu belirlendi. Eksikliklerin tamamlanması istendi.

Başbuğ'un ihlal iddiasıyla yaptığı başvuru incelemesinde, eski Genelkurmay Başkanı'nın terör örgütü üyeliğiyle suçlanıp suçlanamayacağına, eylemin görev suçu olup olamayacağına da karar verilecek. Anayasa Mahkemesi, suç iddiasını görev suçu kapsamında değerlendirirse, Başbuğ'a Yüce Divan'da yargılanma yolu açılabilecek.

Anayasa Mahkemesi, Ergenekon davasına bakan özel görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin hak ihlali yaptığına hüküm verirse, Başbuğ tahliye edilebilecek.

ulusalkanal.com.tr

'Elindeki mikrofonu bırakmadı!' Gündem Bekir Bozdağ ile azami süre toplantısı Gündem Savcılara dava açacaklar Gündem 'Dikkat edin o kıza' Gündem