İşçi Partisi: Ülkemizde yabancı askerlerin konuşlanmasına hayır

İşçi Partisi Meclise gelen tezkereyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Açıklamada, “Başta PKK, terör tasfiye edilmeli ve bölge ülkeleriyle işbirliğine gidilmeli” denildi.

Abone ol

Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi operasyon tezkeresi ile ilgili İşçi Partisi merkez Yürütme Kurulu tarafından yazılı bir bildiri yayımlandı. Bildiride tezekereye ilişkin görüşler ve çözüm önerileri yer aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin öncelikle bölücü terör örgütü PKK’ya karşı yürüttüğü çok yönlü harekat, kalıcı sonuçlara ulaştırılmalıdır. Bu kapsamda Suriye sınırımızda alınan önlemler yerindedir ve Türkiyemizin bağımsızlığı ve güvenliği çerçevesinde geliştirilmelidir.

İşçi Partisi Suriye’nin toprak bütünlüğü PYD’nin Ayn El Arap’ta oluşturduğu tehdidin bertaraf edilmesi gerektiğini belirtti.

PKK’nın Suriye kolu olan PYD’nin Ayn El Arap’ta oluşturduğu tehdidin bertaraf edilmesi ülkemizin ve kardeş Suriye’nin toprak bütünlüğü açısından yaşamsal önemdedir. Başta PKK olmak üzere, İslam’la ilgisi olmadığı halde İslam kisvesi altında faaliyet yürüten IŞİD gibi terör örgütlerinin etkisiz hale getirilmesi günümüzün görevidir.

İşçi Partisi “Bölücü terör örgütünün ortadan kaldırılması için de Beşar Esad önderliğindeki Suriye hükümetiyle işbirliğine girilmesi” önerisini getirdi. İlk adımın Suriye hükümeti ile ilişkilerin normalleştirilmesi olduğunu kaydedildi.

İşçi Partisi bildirisinde yabancı askerlerin Türkiye'de bulundurulmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

13 yıldır gasp edilen hakkımızı geri aldık! Gündem Davutoğlu'ndan CHP'ye sert sözler! Gündem Yeni zamlar kapıda Gündem Kaçak “Ak Saray“a iskan başvurusu! Gündem