Battal İlgezdi'nin görevden alınmasına Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sert tepki

CHP'li Battal İlgezdi'nin Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmasıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ataşehir kararı hukuksuzdur" diye konuştu

Abone ol

CHP'li Battal İlgezdi, İçişleri Bakanlığı kararıyla İstanbul Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden alındı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ataşehir Belediyesinde karara tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu belediye binası içinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu açıklamayı bir savunma olarak düşünmeyin. Sadece sizi ve kamuoyuna bilgilendirmek için yapıyoruz bu basın toplantısını. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce basında yer alan haberler üzerine ve benim isteğimle kendisi ve ailesi için savcılığa ihbarda bulunmuştur.

Ve o soruşturmaların tamamı yapılmıştır, hepsinden de aklanmıştır. Yapılmak istenen haysiyet cellatlıığıdır. Yıldırmak istiyorlar, yılmayacağız. Kılıçdaroğlu tüyü bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacak. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağız.

Koltuklarında oturup ahkam keseceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkmıyorlar. Biz onlara belge gösterdik. Oturup onlar da hesap verselerdi. Bizim belediye başkanlarımız Man Adaları'nda şirket mi kurdu?

Denetimlerden kaçmayız, ama haysiyet cellatlığına da izin vermeyiz.

KILIÇDAROĞLU BELEDİYE ÖNÜNDE KONUŞTU

Ataşehir Belediyesi önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Vatandaşlarımızından ricam belediye başkanına sahip çıkacaksınız.

Biz masa başında kurulan bir parti değiliz, hakkı ve hukuku savunan bir partiyiz. Türkiye'nin birleştirici gücüyüz. Biz Kuvay-i Milliye ruhunu taşıyan bir partiyiz. Bütün gücünüzle gelseniz üstümüze, bir tırnağımızı bile sökemezsiniz.

Sanıyorlar ki bir şeyler yapacağız, geri adam atacak.

Bizim belediye başkanımız ve akrabaları Man Adası'nda şirket mi kurdu.

Belediye başkanlarımıza seçildiklerinde harcadığınız her kuruşun hesabını vereceksiniz dedim.

Battal başkanımıza da bunu söyledim.

Biz gücümüzü Saray'dan değil, milletten alıyoruz.

ERDOĞAN BELGELERİYLE İLGİLİ TAZMİNAT DAVALARI

Açtıkları tazminat davalarıyla bizi korkutacaklarını sanıyorlar. Senin feriştahın gelse bizi korkutamaz.

RIZA SARRAF

Hükümete sormak istiyorum! Reza'nın önüne yatanlara niye birşey yapmadınız. Ayakkabı kutularına niye birşey yapmadız.? Reza'nın altına yatanlar bize hesap sormaya kalkıyor. Sen önce bunun hesabını vereceksin.

Rıza Sarraf'ı Türk Bayrağı ile ekrana çıkartanların yaptıkları ihanettir. O ihanet yaftasını boynunuza asacağım. Sizi rezil edeceğim, rezil.

ulusal.com.tr

Televizyon kanalı sahibi şantaj ve tehditten gözaltına alındı Gündem İGDAŞ'tan lodos uyarısı (İstanbul hava durumu) Gündem Alman ordu dergisinde terör övgüsü Gündem AVM'lere yıl sonuna kadar 'güvenlik hizmeti' denetimi Gündem