"Fetullah Gülen, Brezilya veya Arjantin'e kaçacak"

Amerika'da temaslarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın sunduğu son dosyada Fethullah Gülen'in Brezilya veya Arjantin'e kaçma planının yer aldığı öğrenildi. Ayrıca Bozdağ'ın beraberindeki heyet, Gülen'in iadesine ilişkin 6 saat süren yeni bir görüşme daha yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Amerikalı mevkidaşı Jeff Sessions ile görüşmesinde sunduğu yeni delil ve belgelerin ayrıntıları ortaya çıktı.

Amerika'ya iletilen son dosyada Fethullah Gülen'in Amerika'dan kaçış planının bilgisi yer aldığı öğrenildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre dosyanın üst yazısında, Gülen'in Brezilya'ya sığınma talebinde bulunduğu, Brezilya ya da Arjantin'e kaçabileceği, buradaki vakıfların hazırlık yaptığı yönünde istihbari bilgiler elde edildiği belirtiliyor.

Belgede, "darbenin başarısızlıkla sonuçlanması Gülen'in ABD'den kaçma çabalarını hızlandırmıştır" ifadesinin yer aldığı da iddia edildi.

Haberde bahsedilen dosyadaki ayrıntılarda ise Gülen'in konutunda ve çalışma yerlerinde darbe teşebbüsü ile ilgili delillere el konulması için arama yapılması isteniyor.

ADALET BAKANLIĞI YETKİLİLERİ 6 SAATLİK EK GÖRÜŞME YAPTI

Öte yandan Adalet Bakanlığı heyeti Amerika'da sürpriz bir görüşme yaptı.

Bozdağ ile Sessions'ın FETÖ lideri Fethullah Gülen'in iadesine yönelik görüşmesi bir gün olarak planlanmıştı. Ancak Bozdağ'ın beraberindeki heyet 6 saatlik ek bir görüşme daha düzenledi.

Görüşme, Bakan Bozdağ'ın "gerekirse devam edin" talimatı üzerine yapıldı. Toplantıya Adalet Bakanlığı bürokratlarının yanı sıra Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında görevli ve FETÖ soruşturmasında görevli 3 savcı katıldı.

ulusalkanal.com.tr

Necati Topaloğlu, CHP'den istifa etti Gündem Muazzez İlmiye Çığ'dan Atatürk düşmanlarına sert tepki Gündem İngiltere Savunma Bakanı: YPG ile operasyon yürütmek yanlış olur Gündem Ağrı Tendürek’te çatışma: 2 asker şehit oldu Gündem