MEB'den yeni kılavuz

Milli Eğitim Bakanlığınca, eğitim kurumları için "hijyen ve enfeksiyon önleme kılavuzu" hazırlandı. Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için atılması gereken adımlar kılavuza göre uygulanacak. Kılavuz basına tanıtıldı. Örnek okul olarak seçilen Çankaya İlkokulundaki salgın önlemleri görüntülendi.

Abone ol

Okulların açılması için çalışmalar sürüyor. Eğitim kurumları için "hijyen ve enfeksiyon önleme kılavuzu" hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu"nun uygulanması konusunda iş birliği protokolü imzalandı.

Bakan Ziya Selçuk kılavuzun, hijyen ve enfeksiyon konularında okulların kurumsal sorumluluklarını yerine getirmesi için sağlıklı bir rehber olacağını belirtti.

Kılavuz basına tanıtıldı. Okullar, Kovid-19'lu ders yılı için hazırlanmaya başlandı. Örnek okul olarak seçilen Çankaya İlkokulundaki salgın önlemleri görüntülendi.

Öğrenci, veli ve kurum çalışanlarının okul bahçesine girmeden önce ateş ölçümleri yapılacak. Hijyen standında ellerini dezenfekte etmeleri sağlanacak. Bahçe zeminine yerleştirilen uyarı işaretleri gibi sesli anons sistemiyle de sosyal mesafe kuralı sık sık hatırlatılacak. Bina girişindeki hijyen paspasında ayakkabılar da dezenfekte edilecek.

Sesli anons sistemi ders saatinden önce ve teneffüslerde sürekli devrede olacak. Maske, hijyen standı kullanımı ve özellikle küçük yaştaki öğrencilerin zorlandıkları noktalarda öğretmenlerinden yardım istemeleri gibi konularda uyarılar tekrarlanacak. Okul içindeki çöp kutularının, el değmeden kullanılabilmesi için, kapaklı ve pedallı olmasına özen gösterilecek.

Koridorlardaki bilgilendirici tabelalarla uyarılan öğrencilerin sınıftaki oturma düzenleri de sosyal mesafe kuralı göz önüne alınarak planlanacak. Öğrenciler arasında mutlaka bir sıralık boşluk bırakılacak. Öğrencilerin oturdukları yer sabit olacak ve yer değişikliği yapılamayacak. Sınıflardaki askılıklar sosyal mesafe kuralına uygun hale getirilecek.

Önlemler, öğretmenler odasında da geçerli olacak. Odadaki koltuklar sosyal mesafe kuralına uygun şekilde aralıklı olarak yerleştirilecek. Öğretmenler veli ya da öğrencilerle görüşmelerini oda dışında yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Elif Kırbaş, "temiz belgesi" ile ilgili bilgi verdi.

ulusal.com.tr

YKS birincileri belli oldu! Sağlık Türkiye'de son 24 saatte 921 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu Sağlık Sağlık Bakanı Koca: Test sayımız 4,5 milyona yaklaştı Sağlık Bakan Koca vaka sayısı artan 7 ili açıkladı Sağlık