Teröre tepki çığ gibi

PKK saldırılarına karşı yurdun değişik noktalarında protestolar vardı. Terör saldırılarını Türk bayraklarıyla protesto eden vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Abone ol

PKK saldırılarına karşı İStanbul'un dört bir yanında eylemler yapıldı.

Şişli'de yurttaşlar PKK terörüne karşı yürüdü. Kurtuluş Caddesi'nden Şişli Camisi önüne yürüyen yurttaşlar, "Türk Kürt kardeştir, PKK Kaleştir" pankartı açtı.

Beyoğlu'nda ise 1903 Kartalları Derneği üyeleri, "Polise kalkan eller kırılsın", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları ile Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Lisei önüne yürüdü.

Şanlıurfa'da da yurttaşlar şehit polis ve askerler anısına saygı yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş, Atatürk Bulvarı'nda İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu.

Bursa'da kışkırtmalara tepki vardı. Bursalılar, Güneydoğu'dan gelen otobüsleri durdurdu, yolculara karanfil ve kestane şekeri dağıttı. "Kardeşliği zedeleme, pekiştir" sloganı ile yapılan etkinlik sonrası konuşan Ahmet Günaydın, "Kürt Türk davası diye bir şey yok, hepimiz kardeşiz" dedi.

İstanbul'da pedallar kardeşlik için çevrildi. Bisikletliler Derneği ve Küçükçekmece Doğa Aktiviteleri Derneği üyeleri Yedikule'den, Edirnekapı Şehitliği'ne kadar pedal çevirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde, "Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez" sloganı atan bisikletliler, Edirnekapı Şehitliği önünde İstiklal Marşı okudu.

Bir başka eylem de otomobil dernkleri tarafından yapıldı. 5 ayrı derneğin etkinliğinde şehitlere saygı konvoyu düzenlendi. E-5 karayyolu üzerinde araçlarını durduran yurttaşlar şehitler için dua etti.

ulusalkanal.com.tr

Basmane'de büyük hareketlilik! Gündem Aşılı Zeytin veda etti Gündem Şehit polis Ali Öztürk son yolculuğuna uğurlandı Gündem "Dağ kadrosunun önemli kısmı imha edildi; sıra şehir yapısında" Gündem