Başika kriziyle ilgili yeni bir açıklama yaptı

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Ankara-Bağdat arasındaki Başika kriziyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Türkiye'nin tutumunun olayları tırmandırdığını öne süren İbadi, " Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz" dedi.

Abone ol

Ankara-Bağdat arasında Başika krizinin çözümü için görüşmeler sürerken, bir yandan da karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Başika kriziyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. İbadi, "Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim. Irak'ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda da ileri gitmemeleri için uyarıyoruz" dedi.

Bağdat’taki yabancı misyon ve temsilcileriyle görüşen İbadi, Türkiye'nin iç sorunlarını dışarı taşımak istediğini öne sürdü. İbadi, "Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik." ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı, "Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Yemen'de 72 saat sürecek ateşkes Dünya Suriye Ordusu'ndan 'koridor' açıklaması Dünya Musul operasyonu dış basında böyle yer aldı Dünya Mark Toner, Irak'a ilişkin bir soru karşısında zor durumda kaldı Dünya