İlber Ortaylı, Ulusal Kanal'da isyan etti!

Abone ol

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ulusal Kanal'da yayınlanan Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ceviz Kabuğu programına telefonla bağlanarak geçtiğimiz hafta düzenlenen Şah Fırat Operasyonu'nu sert şekilde eleştirdi.

Şah Fırat Operasyonu'nun başarı gibi gösterilmesine isyan eden Ortaylı, "Vay efendim biz büyük zefer kazandık. Ne alakası var!" dedi.

Ortaylı, artık doğru konuşulması gerektiğini ifade etti. "Kitleleri uzun boylu uyutamazsınız. Hele bugünkü Türkiye halkını. Çok insan artık okuma yazma biliyor. Kitle iletişim araçları kullanılıyor." diyen Ortaylı politikanın 19. ve 20. yüzyıldaki gibi kapalı kapıların ardında yapılamayacağını belirtti.

IŞİD’in Musul Konsolosluğumuzu işgal etmesine de değinen Ortaylı, "Musul'da da öyle olmayacaktı. Yani kendisini bilen bir devlet, başkonsolosluklarını hemen tahliye eder bu gibi durumlarda" diye konuştu.

İşte İlber Ortaylı'nın isyan ettiği anlar:

Şam zirvesi öncesi Doğu Perinçek, Ahmedinejad ile görüştü Gündem İzmir'de bin 500 kişi "Vatan" dedi Gündem Şehit anasına Meclis yasağı Gündem Muhalefet partilerinden de ortak açıklamayla ilgili ilk değerlendirmeler geldi Gündem