ABD'de "dış politika" krizi

Amerika’da dış politikayı oluşturan merkezler arasındaki uyumsuzluk dikkat çekiyor. ABD Başkanı Trump ile Pentagon ve Dışişleri arasındaki çelişkiler, açıklamalara da net şekilde yansıyor. Başkan Trump'ın "Suriye'den çekileceğiz" sözlerine dedikodu yakıştırmasını yapan Pentagon Sözcüsü, "Bu görev tam olarak bitmiş değil" vurgusu yaptı. Uzmanlar ise ABD'deki ikilemin altında Trump yönetimi ile derin devlet çekişmesinin yattığını söylüyor.

Abone ol

ABD'nin Ortadoğu politikalarına ilişkin devletin çeşitli organlarından farklı farklı açıklamalar geliyor. Son olarak ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White’ın yaptığı açıklama dikkat çekti. White, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD kuvvetlerini Suriye'den çekeceğine yönelik iddiaları "dedikodu" olarak niteledi. "Bu görev tam olarak bitmiş değil” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar ise Amerika’daki süreci, şahinler ile sermayenin çekişmesi olarak değerlendiriyor. Amerika’da Tillerson’ın yerine Mike Pompeo’nun, Mattis’in yerine de Neoconların şahin ismi John Bolton'ın gelmesi dikkat çekiyor. Bu isimlerin gelmesi“savaş kabinesi” olarak değerlendiriliyor.

ANKA Enstitüsü Başkan Yardımcısı Engin Öktem, ABD'nin bölgedeki heveslerinden vazgeçmesinin pek mümkün olmadığına da dikkat çekti. Öktem, Türkiye-Rusya-İran arasındaki ilişkinin de ABD'nin hedeflerini değiştirmesine neden olduğunu söyledi.

ulusal.com.tr

Avrupa'da 2,7 milyon kişi Facebook mağduru Dünya On binlerce Filistinli genciyle yaşlısıyla Gazze sınırına akın etti Dünya Teknoloji geliştikçe insanlar daha da yalnızlaşıyor Dünya Rusya'dan PYD'ye dikkat çeken çağrı Dünya